Goud groen voor Het Land van Bartje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Land van Bartje
Land van Bartje
Landal's ' Het Land van Bartje'  heeft de gouden Green Key behaald. Dit internationale duurzaamheidskeurmerk wordt uitgereikt aan toeristische en zakelijke accommodaties die zich bezighouden met energiebesparende maatregelen. Het Land van Bartje in Drenthe scoort al jaren met standaard maatregelen, zoals het gebruik van spaarlampen, ICY thermostaten, bewegingsmelders op verlichting en het gescheiden inzamelen van afval.

Volgens Tonique Hollander, Parkmanager van Landal Het Land van Bartje is de  afgelopen jaren hard gewerkt aan de realisatie van een groot aantal aanvullende zaken. Zo is bijvoorbeeld bij  de bouw van de overkapping van het buitenbad gezorgd voor warmte terugwinning en zijn er frequentieregelaars geplaatst op pompen. In alle accommodaties zijn waterbesparende straalbrekers en douchekoppen geplaatst en de toiletspoelingen zijn voorzien van een stopknop.
In samenwerking met het schoonmaakbedrijf is gekozen voor het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en zijn minder belastende technieken ingevoerd. Ook de nieuwe bedrijfsauto's zijn ecovriendelijk.

Samenwerkingsverbanden

Duurzaam ondernemen betekent ook betrokken zijn bij de omgeving. Het Land van Bartje werkt daarvoor ondermeer samen met Geopark de Hondsrug en regionale ondernemers afgesloten. Daarnaast hebben de medewerkers van het park zich de afgelopen twee jaar vol enthousiasme ingezet voor Right to Play, de organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen.


Naar Het Land van Bartje

Pony rijden, wandelen, winkelen of historische hunebedden bekijken. Een verblijf op Landal Het Land van Bartje biedt volop vermaak voor jong en oud. De 400 accommodaties van dit park liggen midden in de Drentse bossen, aan boswachterij Odoorn-Exloo. Boek hier je vakantie naar Het Land van Bartje.

Skivakantie bij Landal

Skivakantie Landal
Skivakantie Landal
Ook wintersporten kun je op een Landal park. Kies maar een park uit bij Landal Ski Life. Geniet van een sfeervol ingericht en van alle gemakken voorziene accommodatie. En wil voor dat 'toefje' wellness kun je kiezen uit accommodaties met een prive-sauna, zonnebank of -hemel? Voor de ski- en andere parken van Landal: klik hier!

 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder