Goud groen voor Het Land van Bartje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Land van Bartje
Land van Bartje
Landal's ' Het Land van Bartje'  heeft de gouden Green Key behaald. Dit internationale duurzaamheidskeurmerk wordt uitgereikt aan toeristische en zakelijke accommodaties die zich bezighouden met energiebesparende maatregelen. Het Land van Bartje in Drenthe scoort al jaren met standaard maatregelen, zoals het gebruik van spaarlampen, ICY thermostaten, bewegingsmelders op verlichting en het gescheiden inzamelen van afval.

Volgens Tonique Hollander, Parkmanager van Landal Het Land van Bartje is de  afgelopen jaren hard gewerkt aan de realisatie van een groot aantal aanvullende zaken. Zo is bijvoorbeeld bij  de bouw van de overkapping van het buitenbad gezorgd voor warmte terugwinning en zijn er frequentieregelaars geplaatst op pompen. In alle accommodaties zijn waterbesparende straalbrekers en douchekoppen geplaatst en de toiletspoelingen zijn voorzien van een stopknop.
In samenwerking met het schoonmaakbedrijf is gekozen voor het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en zijn minder belastende technieken ingevoerd. Ook de nieuwe bedrijfsauto's zijn ecovriendelijk.

Samenwerkingsverbanden

Duurzaam ondernemen betekent ook betrokken zijn bij de omgeving. Het Land van Bartje werkt daarvoor ondermeer samen met Geopark de Hondsrug en regionale ondernemers afgesloten. Daarnaast hebben de medewerkers van het park zich de afgelopen twee jaar vol enthousiasme ingezet voor Right to Play, de organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen.


Naar Het Land van Bartje

Pony rijden, wandelen, winkelen of historische hunebedden bekijken. Een verblijf op Landal Het Land van Bartje biedt volop vermaak voor jong en oud. De 400 accommodaties van dit park liggen midden in de Drentse bossen, aan boswachterij Odoorn-Exloo. Boek hier je vakantie naar Het Land van Bartje.

Skivakantie bij Landal

Skivakantie Landal
Skivakantie Landal
Ook wintersporten kun je op een Landal park. Kies maar een park uit bij Landal Ski Life. Geniet van een sfeervol ingericht en van alle gemakken voorziene accommodatie. En wil voor dat 'toefje' wellness kun je kiezen uit accommodaties met een prive-sauna, zonnebank of -hemel? Voor de ski- en andere parken van Landal: klik hier!

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder