Goud groen voor Het Land van Bartje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Land van Bartje
Land van Bartje
Landal's ' Het Land van Bartje'  heeft de gouden Green Key behaald. Dit internationale duurzaamheidskeurmerk wordt uitgereikt aan toeristische en zakelijke accommodaties die zich bezighouden met energiebesparende maatregelen. Het Land van Bartje in Drenthe scoort al jaren met standaard maatregelen, zoals het gebruik van spaarlampen, ICY thermostaten, bewegingsmelders op verlichting en het gescheiden inzamelen van afval.

Volgens Tonique Hollander, Parkmanager van Landal Het Land van Bartje is de  afgelopen jaren hard gewerkt aan de realisatie van een groot aantal aanvullende zaken. Zo is bijvoorbeeld bij  de bouw van de overkapping van het buitenbad gezorgd voor warmte terugwinning en zijn er frequentieregelaars geplaatst op pompen. In alle accommodaties zijn waterbesparende straalbrekers en douchekoppen geplaatst en de toiletspoelingen zijn voorzien van een stopknop.
In samenwerking met het schoonmaakbedrijf is gekozen voor het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en zijn minder belastende technieken ingevoerd. Ook de nieuwe bedrijfsauto's zijn ecovriendelijk.

Samenwerkingsverbanden

Duurzaam ondernemen betekent ook betrokken zijn bij de omgeving. Het Land van Bartje werkt daarvoor ondermeer samen met Geopark de Hondsrug en regionale ondernemers afgesloten. Daarnaast hebben de medewerkers van het park zich de afgelopen twee jaar vol enthousiasme ingezet voor Right to Play, de organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen.


Naar Het Land van Bartje

Pony rijden, wandelen, winkelen of historische hunebedden bekijken. Een verblijf op Landal Het Land van Bartje biedt volop vermaak voor jong en oud. De 400 accommodaties van dit park liggen midden in de Drentse bossen, aan boswachterij Odoorn-Exloo. Boek hier je vakantie naar Het Land van Bartje.

Skivakantie bij Landal

Skivakantie Landal
Skivakantie Landal
Ook wintersporten kun je op een Landal park. Kies maar een park uit bij Landal Ski Life. Geniet van een sfeervol ingericht en van alle gemakken voorziene accommodatie. En wil voor dat 'toefje' wellness kun je kiezen uit accommodaties met een prive-sauna, zonnebank of -hemel? Voor de ski- en andere parken van Landal: klik hier!

 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder