Goud groen voor Het Land van Bartje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Land van Bartje
Land van Bartje
Landal's ' Het Land van Bartje'  heeft de gouden Green Key behaald. Dit internationale duurzaamheidskeurmerk wordt uitgereikt aan toeristische en zakelijke accommodaties die zich bezighouden met energiebesparende maatregelen. Het Land van Bartje in Drenthe scoort al jaren met standaard maatregelen, zoals het gebruik van spaarlampen, ICY thermostaten, bewegingsmelders op verlichting en het gescheiden inzamelen van afval.

Volgens Tonique Hollander, Parkmanager van Landal Het Land van Bartje is de  afgelopen jaren hard gewerkt aan de realisatie van een groot aantal aanvullende zaken. Zo is bijvoorbeeld bij  de bouw van de overkapping van het buitenbad gezorgd voor warmte terugwinning en zijn er frequentieregelaars geplaatst op pompen. In alle accommodaties zijn waterbesparende straalbrekers en douchekoppen geplaatst en de toiletspoelingen zijn voorzien van een stopknop.
In samenwerking met het schoonmaakbedrijf is gekozen voor het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en zijn minder belastende technieken ingevoerd. Ook de nieuwe bedrijfsauto's zijn ecovriendelijk.

Samenwerkingsverbanden

Duurzaam ondernemen betekent ook betrokken zijn bij de omgeving. Het Land van Bartje werkt daarvoor ondermeer samen met Geopark de Hondsrug en regionale ondernemers afgesloten. Daarnaast hebben de medewerkers van het park zich de afgelopen twee jaar vol enthousiasme ingezet voor Right to Play, de organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen.


Naar Het Land van Bartje

Pony rijden, wandelen, winkelen of historische hunebedden bekijken. Een verblijf op Landal Het Land van Bartje biedt volop vermaak voor jong en oud. De 400 accommodaties van dit park liggen midden in de Drentse bossen, aan boswachterij Odoorn-Exloo. Boek hier je vakantie naar Het Land van Bartje.

Skivakantie bij Landal

Skivakantie Landal
Skivakantie Landal
Ook wintersporten kun je op een Landal park. Kies maar een park uit bij Landal Ski Life. Geniet van een sfeervol ingericht en van alle gemakken voorziene accommodatie. En wil voor dat 'toefje' wellness kun je kiezen uit accommodaties met een prive-sauna, zonnebank of -hemel? Voor de ski- en andere parken van Landal: klik hier!

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder