Australië zet in op westerse toeristen

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Ayers Rock Australië

De grote branden die delen van Australië hebben geteisterd hebben geleid tot grote financiële schade. Ook de toeristische sector voelt de gevolgen van de branden en naar verwachting van de Australische regering zal de schade daar zo’n 620 miljoen euro zijn. Naast de branden heeft ook het coronavirus een negatieve invloed op het toerisme.

Daarom kondigde de regering maatregelen aan om het toerisme weer op gang te helpen en trekt daarvoor een kleine 50 miljoen euro uit. Volgens de Australische premier Scott Morrisson is de huidige situatie ‘die grootste uitdaging’ die de toerisme-industrie ooit heeft gekend.De helft van alle boekingen die worden gemaakt komt van toeristen uit het Verenigd Koninkrijk, Europa en de Verenigde Staten. En daar wordt door de regering extra op ingezet om duidelijk te maken dat Australië weer openstaat voor toerisme. Ook alle internationale luchthavens zijn weer volledig open en op schema. Met de campagne wil de regering zeker ook benadrukken dat er geen angst hoeft te zijn over de luchtkwaliteit en de veiligheid na de branden.

Om te weten welke regio’s van Australië door de bosbranden zijn getroffen kun je kijken op de website van Tourism Australia. Je reis naar Australië boek je onder andere bij Fox Verre Reizen van ANWB; Koningaap.nl of TUI.nl

Waarom naar Australië

Enkele bekende toeristische attracties van Australië zijn:

Het Groot Barrièrerif

Deze onderwaterwereld ligt aan de noordoostelijke kust van Australië vlakbij Queensland en is sinds 1981 opgenomen in de lijst van Unesco Werelderfgoederen.Het grootste koraalrif ter wereld is tevens een van de grootste attracties van Australië en vooral vanuit plaatsen als Cairns en Townsville kun je duiktochten en rondvaarten maken. Helaas wordt het Groot Barrièrerif ook ernstig bedreigd. In 2009 werd bekend dat de snelheid waarmee koraal kalk uit het zeewater opneemt, de voorgaande 20 jaar sterk was afgenomen, mogelijk als gevolg van de opwarming van het zeewater en/of toename van CO2  in de atmosfeer waardoor de oceanen verzuren.Dit betekent een verminderde groei van steenkoralen. En in 2012 lieten Australische onderzoekers weten dat het totale koraalrif ten opzichte van 1985 met de helft was geslonken. In 2016 en 2017 werd alarm geslagen toen bleek dat door de verbleking van het koraal ruim een derde in het noordelijke en centrale gedeelte is afgestorven.

Sydney

In deze stad  kun je je wel een week vermaken. Niet in de laatste plaats vanwege de ligging aan het water, met maar liefst drie havens waar altijd wel iets te zien en te doen is. Ook in de stad hoef je je niet te vervelend. Het bekendste gebouw van Sydney is het Opera House aan de  Bennelong Point. Het gebouw is hét symbool van de stad en van Australië, ontworpen door de Deense architect Jørn Utzon en in 1973 geopend door koningin Elizabeth II. Naast het Opera House ligt de Harbour Bridge waarover je met de auto, de fiets, de trein en te voet de verbinding kunt maken tussen de North Shore en het Sydney Central Business District.

Ayers Rock (Uluru)

Vroeger een enorm populaire toeristenattractie waar mensen in de rij stonden om te beklimmen, maar sinds oktober vorig jaar is de rots gesloten voor het publiek. Niet alleen omdat er nogal wat toeristen van de 348 meter hoge rots zijn gevallen, maar ook om Uluru weer terug is gegeven aan de Aboriginals voor wie het een heilige plek is. Je kunt nog wel mooie wandelingen maken in het Nationaal Park Uluru-Kata Tjuta, het park met de rode stenen, waarin Ayers Rock ligt. En voor wat meer avontuur kun je met parkrangers mooie tochten maken.

De Whitsundayeilanden

Aan dezelfde kant als het Groot Barrièrerif vind je de prachtige witte stranden van de Whitsundayeilanden. De 74 eilanden maken allemaal onderdeel uit van het Whitsunday Island National Park.Hier waan je je in het paradijs met de witte stranden, blauwgroene zee en het unieke wildlife zoals de zeeschildpadden die hun eieren leggen op de stranden.

Nationaal park Kakadu

Het Nationaal park Kakadu is opgericht in 1981. Het 19.804 km² grote park staat tweemaal op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het heeft een grote culturele waarde onder andere een groot aantal rotsschilderingen van Aboriginals én vanwege de rijke natuur.Je vind er een heel afwisselend landschap met boomsavannes, wetlands, watervallen, rivieren en gebieden met rotsen.Kakadu wordt gezamenlijk bestuurd door de Australische overheid en de oorspronkelijke Aboriginalbevolking. Het park ligt in het noorden van Australië. In het park kun je met georganiseerde tochten alle attracties van het park ontdekken.

Andere toppers in Australië:

  • De Great Ocean Road
  • Melbourne
  • Opaalstad Coober Pedy 
  • De dolfijnen bij Monkey Mia (Shark Bay) aan de westkust.
  • Het Blue Mountains National Park met de beroemde rotsformatie de Drie Gezusters.

We kunnen deze lijst natuurlijk nog veel langer maken. Wat zijn voor jullie mooiste plekken van Australië?

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië
Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder