Letland: duurzaam land vol leuke verrassingen

3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Kattenhuis Riga
Kattenhuis Riga©Puuropreis

Letland is een land vol verrassingen – prachtige groene landschappen, de bruisende hoofdstad Riga en pure, gezonde keuken maken deze bestemming tot een must-visit als je op zoek bent naar een unieke bestemming. Ook wij ontdekten het gezellige Riga, een stad die prima te combineren is met een daguitstapje naar een van de rijke natuurgebieden in Letland. 


Natuurliefhebbers genieten hier optimaal van schone lucht, helder water en stilte, en worden meegenomen in een cultuur waar duurzaam leven hoog in het vaandel staat. Zoek je nog een bijzondere bestemming voor dit najaar, kijk dan naar deze top Letse duurzame hotspots.

Indrukwekkende natuurgebieden

Naast het kleine, groene maar o zo bruisende Riga, is de ongerepte natuur van Letland onmisbaar. Bezoek bijvoorbeeld Latgalein Oost Letland, ook wel bekend als het ‘land van blauwe meren’. In het gebied tussen Aglona, Krāslava en Ezernieki vind je het grootste aantal meren in Letland. Een aantal van de meren zijn met elkaar verbonden en dat maakt het een geliefde bestemming voor watersporters. Ook kun je hier prachtige boottochten maken op de route van het Drīdža meer naar het Jazinkas meer, waarbij je in totaal vijf meren oversteekt. Sla ook het Daugavas Lokinatuurpark niet over. Dit is een trekpleister door de schilderachtige oevers en gevarieerde natuurpaden die rond en over oude Letse kasteelheuvels leiden. En in het najaar zijn de toch al adembenemende landschappen nog eens prachtig gekleurd in herfsttinten.

Duurzaam dineren

In Riga en omstreken geniet je van traditionele Letse cuisine evenals fusion-restaurants met focus op duurzaam geproduceerde ingrediënten. Van culinaire sensaties in toprestaurants in Riga tot een snelle hap in Jana tirgus, de foodmarkt in het centrum van Sigulda, een stad in het noorden van Letland.

 

Innovatieve producten

Innovatie en inspiratie, daar draait het om bij Letse ondernemingen. Onder het mom “feel free to dream” worden jongeren al vroeg gemotiveerd om anders, vernieuwend en bovenal duurzaam te denken. Munio Candela is een uitstekend voorbeeld van wat er kan ontstaan door deze mentaliteit. Het doel van dit merk – dat ook in Nederland en België erg populair is – is mensen voor zichzelf te laten zorgen en tegelijkertijd voor de aarde. Door middel van onder andere de verkoop van waxkaarsen, huidverzorgingsproducten en heerlijke geuren die allemaal ecologisch verantwoord zijn proberen zij deze ideologie over te brengen op al hun klanten. Een voorproefje van Letland en haar duurzame producten krijg je in  de Magnetic Latvia Design Pop-Up aan de Herenstraat in Amsterdam. Geopend vanaf 23 oktober kun je hier ontwerpen van zo’n 15 verschillende vooraanstaande Letse merken zien.

Ontdek Riga en Letland en boek een mooie hotelkamer.

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder