Top 6 nationale parken van Costa Rica

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Manuel Antonio
Manuel Antonio©PR

Costa Rica staat bekend als een waar paradijs met ongerepte natuur, wilde dieren en nationale parken. Aan de 28 parken die het land al rijk was is er onlangs nog een toegevoegd: het Miravalles Volcano National Park. Dit 29e nationale park ligt in Guanacaste. Alle nationale parken in één reis bezoeken zal niet lukken, dus als je een keus moet maken… kijk in deze top 6.

Monteverde Cloud Forest Reserve

Als een van de meest populaire bestemmingen in Costa Rica, hoort het Monteverde Cloud Forest Reserve zeker thuis in deze lijst. Hier woont maar liefst 2,5 procent van alle biodiversiteit ter wereld, de kans dat je hier een bijzondere diersoort tegenkomt is daarom extra groot. Monteverde Cloud Forest Reserve is een nevelwoud, dat betekent dat het een groot gedeelte van de tijd in de wolken is verstopt. Wandel tussen de hoge bomen, langs het dikke mos en over de mistige paden. De routes zijn hier niet te moeilijk en bieden goede opties voor zowel beginners als gevorderden. Voor de avonturier zijn er tokkelbanen waar je Monteverde met een bird’s eye view kan bekijken of maak gebruik van de skybridges en geniet van geweldig zicht op het park.

Arenal Volcano National Park

Dit nationale park is genoemd naar de meest actieve vulkaan van Costa Rica. Het Arenal Volcano National Park is een fantastische locatie voor uitdagende hikes – probeer bijvoorbeeld een meerdaagse tocht langs de vulkaan. Hier geldt: hoe hoger je komt, hoe adembenemender het uitzicht op de omgeving en het spectaculaire Lake Arenal. Naast actievelingen zijn vogelliefhebbers hier op het juiste adres. Van de in totaal 850 vogelsoorten die in Costa Rica te zien zijn, is het grootste deel in Arenal Volcano National Park terug te vinden. Door de natuurlijke spa’s, als resultaat van het magma in de grond, kom je hier heerlijk tot rust na een avontuurlijke dag in het park.

Tortuguero National Park

Tortuguero National Park, dat alleen te bereiken is per boot of vliegtuig, heeft een enorm diverse flora en fauna en is daarom een nationaal park dat je niet wilt overslaan tijdens een reis in Costa Rica. Met mangrovebossen, moerassen, regenwoud en meer, blijft het landschap van dit park bezoekers constant verbazen. In de dichtgegroeide natuur leven allerlei soorten apen en vogels, maar ook krokodillen en schildpadden verschuilen zich hier aan de Caribische kust. Met een gids is het mogelijk ’s nachts schildpadden te bekijken – de schildpadden komen dan aan land om eieren te leggen. Dit fenomeen is het hele jaar te beschouwen, maar de meeste schildpadden vind je tussen april en oktober.

Rincon de la Vieja National Park

Naast de Arenal Volcano zijn er in Costa Rica nog ontzettend veel andere actieve, slapende en uitgedoofde vulkanen te vinden. In Rincon de la Vieja National Park zijn er zelfs drie! De hoogste vulkaan, die het park haar naam geeft, laat wandelaars genieten van een panoramisch uitzicht op 1.900 meter hoogte. Daarnaast vind je hier verschillende warmwaterbronnen en watervallen waar je de hele dag in kunt badderen of de Rio Negro die een avontuurlijke reiziger op een opblaasbare band kan ervaren. Tijdens tubing dobber je in een opblaasband over het water en kom je langs stroomversnellingen, kleine watervalletjes en uitdagende hoogteverschillen.

Ontdek de natuur in Costa Rica met verre reizen specialist Baobab

Miravalles Volcano National Park

Vanaf Rincon de la Vieja National Park is het nog slechts een uur rijden naar hetMiravalles Volcano National Park, deze twee parken zijn daarom uitstekend te combineren. Miravalles Volcano National Park is sinds begin dit jaar een nationaal park en brengt daarmee het totaal van nationale parken in Costa Rica tot maar liefst 29. Dit park in Guanacaste is een beschermd natuurgebied geworden door dat het één van de weinige plekken in Costa Rica is waar de tapir in het wild voorkomt – evenals verschillende plantsoorten.

Mooie reizen naar Costa Rica boek je bij Fox Vakanties

Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio is het kleinste nationale park van het land, toch beschikt het over één van de meest indrukwekkende landschappen. Denk aan een rauwe kustlijn met parelwitte zandstranden, tropische bossen waar luiaards zich langzaam voortbewegen en uitkijkpunten vanwaar je zicht hebt over de prachtige baaien die uitmonden in de Grote Oceaan. De schoonheid is ongeëvenaard en verdient hoe dan ook een plek op ieders bucketlist. Vooral bijzonder is de combinatie van weelderige bossen, prachtige stranden en rijke koraalriffen. Daarnaast is dit één van de weinige plekken waar het zeldzame doodshoofdaapje te vinden is.

Een grote keus uit reizen naar Costa Rica vind je bij SNP Natuurreizen

Over Costa Rica

Het land, gelegen tussen de Stille Oceaan en de Caraïbische Zee, in het hart van Midden-Amerika, biedt een overvloed aan unieke dieren, landschappen en klimaten. Costa Rica beschermt trots ongeveer vijf procent van de biodiversiteit in de wereld en is een wereldleider geworden in duurzaamheid. Je kunt er prima op vakantie: er is een goed georganiseerde toeristische infrastructuur met een breed scala aan activiteiten en accommodaties.

Met de goedkoopste naar Costa Rica Shoestring

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder