Nieuwe slachting onder neushoorns Zuid-Afrika

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Slachting in Zuid-Afrika onder neushoornsStropers hebben het afgelopen jaar in Zuid-Afrika een recordaantal neushoorns afgemaakt. Voor hun hoorns werden 1215 dieren gedood, aldus de overheid. Eind 2013 bleef de teller steken op 1004 neushoorns. Volgens voorvechters van de bedreigde diersoort duurt het niet lang meer voordat er jaarlijks meer neushoorns sterven dan er worden geboren.

 


De stijging van het aantal gevallen van stroperij heeft alles te maken met de hoge opbrengst van hoorns. In landen als China en Vietnam wordt er veel geld voor betaald, omdat mensen denken dat hoorns een geneeskrachtige dan wel een lustopwekkende werking hebben. Bovendien zijn hoorns een statussymbool in het Midden-Oosten en Azië. Ze brengen soms meer op dan goud. Veel toeristen gaan speciaal naar Zuid-Afrika om in een van de nationale parken neushoorns te zien.

Verhuizing

Om te voorkomen dat dit jaar nog meer neushoorns ten prooi vallen aan stropers heeft de overheid van Zuid-Afrika zeker 100 dieren ondergebracht in buurlanden. In Zuid-Afrika leven nog naar schatting 20.000 neushoorns. De groei van de stroperij is trouwens opzienbarend: in 2007 werden 13 neushoorns in Zuid-Afrika gedood vanwege hun hoorn.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder