Nieuwe slachting onder neushoorns Zuid-Afrika

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Slachting in Zuid-Afrika onder neushoornsStropers hebben het afgelopen jaar in Zuid-Afrika een recordaantal neushoorns afgemaakt. Voor hun hoorns werden 1215 dieren gedood, aldus de overheid. Eind 2013 bleef de teller steken op 1004 neushoorns. Volgens voorvechters van de bedreigde diersoort duurt het niet lang meer voordat er jaarlijks meer neushoorns sterven dan er worden geboren.

 


De stijging van het aantal gevallen van stroperij heeft alles te maken met de hoge opbrengst van hoorns. In landen als China en Vietnam wordt er veel geld voor betaald, omdat mensen denken dat hoorns een geneeskrachtige dan wel een lustopwekkende werking hebben. Bovendien zijn hoorns een statussymbool in het Midden-Oosten en Azië. Ze brengen soms meer op dan goud. Veel toeristen gaan speciaal naar Zuid-Afrika om in een van de nationale parken neushoorns te zien.

Verhuizing

Om te voorkomen dat dit jaar nog meer neushoorns ten prooi vallen aan stropers heeft de overheid van Zuid-Afrika zeker 100 dieren ondergebracht in buurlanden. In Zuid-Afrika leven nog naar schatting 20.000 neushoorns. De groei van de stroperij is trouwens opzienbarend: in 2007 werden 13 neushoorns in Zuid-Afrika gedood vanwege hun hoorn.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder