Wandelen en fietsen op het eiland Rügen

2.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wandelen in DuitslandOp het eiland Rügen in Duitsland komen wandel- en fietsliefhebbers in oktober weer uitgebreid aan hun trekken. Natuurlijk kun je op de circa 800 kilometer wandel- en fietsroutes op dit grootste eiland van Duitsland altijd wel een mooie tocht maken, maar een evenement maakt een bezoek aan het eiland nog eens extra leuk.

 

20e Tour d’Allée

Een bijzonder hoogtepunt voor wielrenners en recreatiefietsers is de jaarlijkse Tour d’Allée, die dit jaar al voor de 20e keer plaatsvindt. Op 11 oktober zullen weer honderden actieve sport- en recreatiefietsers op verschillende routes, met afstanden van tussen 46 en 111 kilometer, vanuit Binz van start gaan.

De beste fietsspullen koop je bij de Fietsbroekspecialist

2e Rügener Wanderherbst

Wie het eiland liever te voet verkent, is van harte welkom bij de 2e Rügener Wanderherbst onder het motto ‘Natuurlijk romantisch’. Van 17 tot en met 26 oktober kun je je laten betoveren en inspireren door de milde nazomer en het warme herfstlicht, door de bonte kleuren van de bladeren, de unieke uitzichten en de overweldigende eilandpanorama’s. Net als de schilders Caspar David Friedrich, die 240 jaar geleden geboren werd, Philipp Otto Runge en Carl Gustav Carus, die allemaal erg hielden erg van de ‘Indian summer’ op het eiland Rügen.

Koop bij Wandelgeest je wandeloutfit met leuke korting!

Herfstactiviteiten

Daarnaast is er keuze uit zo’n 70 wandelingen en andere activiteiten, meestal gratis. Een greep uit het aanbod: uitstapjes onder begeleiding van een ervaren gids door de natuur- en cultuurlandschappen van dit eiland in de Oostzee en van zijn kleinere zusje, het eiland Hiddensee, nordic walking tochten, aquarelcursussen in de vrije
natuur, verkenningstochten in het heuvelgebied Granitz of op het schiereiland Jasmund, rondleidingen in de badplaatsen en excursies naar Kap Arkona.

Outdoorartikelen bij Zwerver, dé outdoorspecialist

Over Rügen

Dé rijkdom van Rügen is immers de natuur. Het zijn de nationale parken Vorpommersche Boddenlandschaft met zijn eilanden, grote ondiepe watergebieden, en Jasmund, het is het heuvellandschap Granitz met het eeuwenoude jachtslot van de vorstenfamilie bij Putbus, het biosfeerreservaat Zuidoost-Rügen. Het zijn de parken en tuinen, de bossen, duinen en kilometerslange zandstranden. Rügen, dat is ook de vissershut met rieten dak, het liefdevol gerestaureerde landgoed, de mondaine badplaatsarchitectuur met witte villa’s en veranda’s, het prachtige kasteel
of badhuis. Ook het bezoekerscentrum van nationaal park Königsstuhl, het ‘Naturerbe Zentrum Rügen’ in Prora en de avontuurlijke wandelroutes in het idyllische westen van het eiland zijn zeker een bezoekje waard.
De schilderachtige weg op de hoge oever tussen Lohme en Sassnitz, langs de oude beukenbossen op de grillige en steeds veranderende krijtrotsen aan de kust, staat op de 3e plaats in de top 10 van wandelroutes in
Duitsland.

De leukste hotelletjes op Rügen:

 

Accorhotels

Hotelaanbiedingen

Trivago

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder