Duurzaam en beetje bloot bij Baobab

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Afrika
Afrika
Al 40 jaar organiseert Baobab duurzame reizen naar bijzondere bestemmingen. In samenwerking met de NFN ontwikkelde Baobab 2 reizen met een tikkeltje bloot. Ontdek de bestemmingen die voor naturisten en naaktrecreanten niet voor de hand liggen, maar nu wel binnen handbereik zijn gekomen: Zuidelijk Afrika en Sicilië.

Het ruigste deel van Afrika

Afrika
Afrika
Maak op deze rondreis van Baobab Reizen vier spectaculaire landen in één reis mee! Tussen Kaapstad en de Victoria Watervallen ligt het ruigste deel van Afrika. Je trekt langs ravijnen en watervallen, voelt de zandduinen van de Sossusvlei onder je voeten en gaat kennismaken met traditionele stammen. Bezoek Bethanie, een van de oudste nederzettingen in Namibië, en ruik de heerlijke braai. Je overnacht op een eiland in Okavango delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld. Leeuwengebrul in de verte en olifanten vanaf je balkon: de natuur is in deze landen de baas!

Flaneren met de Sicilianen

Sicilië
Sicilië
Tempels en kerken, olijfbomen, ‘gelati’ en trattoria’s. Piazza’s, vespa’s, stranden en musea: Sicilië heeft alles wat Italië heeft, maar dan op een prettig, overzichtelijk oppervlak. Flaneer met de Sicilianen langs de zee, drink ’s morgens een espresso aan de bar, sla een ‘buon figura’ (goed figuur) met een nieuwe zonnebril, vergaap je aan duizenden jaren historie en trek de vulkanen Stromboli en Vulcano op!

Over naturisme

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

Naturisme, nudisme… bloot zijn is gewoon

O help, loop je dan echt de hele dag in je blootje? Hoe gaat dat dan? Kun je dan wel met goed fatsoen naar mensen kijken? Is dat niet extra prikkelend? En is het wel hygiënisch? We schreven al meerdere artikelen over naturisme, nudisme en het gewoon zijn van het bloot zijn. Maar er zullen, vooral bij mensen die er niet (zo) bekend mee zijn, vast nog wat vragen of vooroordelen over naturisme/nudisme.

Lees meer

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Petitie om bloot uit de taboesfeer te halen

Al in 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen. Waar gaat het om?

 

Lees meer

Naturisme: veelgestelde vragen én het antwoord

Moet je altijd bloot lopen op een naturistenterrein? En hoe zit dat met pubers die niet (meer) bloot willen? Mag je elkaar wel knuffelen? Allemaal vragen die je kunt hebben wanneer je voor de eerste keer een naturistenterrein wilt bezoeken. Puur Naturisme helpt een handje en zet de 14 meest gestelde vragen over naturisme op een rij. Met de antwoorden natuurlijk.

Lees meer

Language

nlenfrde