Passagiers laten veel geld liggen bij vertraging vliegtuig

1.0625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisVeel passagiers weten het nog niet, maar wanneer je vlucht vertraagd is kun je bij de luchtvaartmaatschappij een claim indienen voor een vergoeding voor die vertraagde vlucht. Veel luchtvaartmaatschappijen doen er echter alles aan om passagiers hierin te ontmoedigen.

Zo blijven er miljoenen liggen, volgens berekeningen van EUclaim en Vlucht-vertraagd zelfs de helft van het totale claimbedrag van € 66 miljoen! Gemiddeld gaat het om een claimbedrag van € 436 per persoon.

Trukendozen

Beide organisaties innen namens passagiers op no-cure-no-pay-basis bij de luchtvaartmaatschappijen waar vertragingen waren. De cijfers van 2015 tonen aan dat er dat jaar 2798 vluchten van en naar Nederland waren vertraagd. Aan boord in totaal 420.000 mensen, waaronder 150.000 Nederlanders.

In het Algemeen Dagblad spreekt directeur Tom van Bokhoven van Vlucht-vertraagd.nl over de trukendozen waarover maatschappijen beschikken om onder de claims uit te komen.

Zo strooien de stewardessen soms met vouchers voor korting op een volgende vlucht en maakt een Portugese maatschappij het wel heel bont door ouders te verplichten een Bewijs van verwantschap te vragen voor hun eigen kinderen. Al die ontmoedigingspogingen leiden volgens Van Bokhoven ertoe dat zo'n 90 procent van de gedupeerde passagiers het té veel moeite vindt en het claimrecht laat liggen.

Ook geven de maatschappijen verkeerde redenen op voor de vertraging, Slecht weer bijvoorbeeld, terwijl het dan om een technisch mankement gaat. En dat geeft bijna altijd recht op een vergoeding. Lees hier meer over vluchtvertraging en vergoeding.

Alleen bij Vliegtickets.nl boekt u met Air Miles

Wat is de compensatie?

Per passagier heb je recht op € 250 voor een korte Europese vlucht (tot 1500 kilometer) met een vertraging van drie uur of langer. Een langere vlucht in Europa met drie uur vertraging levert € 400 op. Bij een vlucht buiten Europa is dat € 400 voor vluchten tussen de 1500 en 3000 kilometer buiten de EU en een vertraging van drie uur of langer. Voor alle overige vluchten buiten Europa is de vergoeding € 600.
De prijs van je vliegticket is niet van belang voor de schadevergoeding.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder