Noord-Engeland ‘Gastland’ Vakantiebeurs 2016

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisHoewel Londenaren denken dat Engeland om hen en de hoofdstad draait, laat het noorden al zo lang als de jaartelling zien dat het beste van Engeland daar vandaan komt: Manchester United, The Beatles, The Lake District en Hadrian’s Wall. “De Britse regering richt de toeristische focus op het noorden van het land en wil dit flink promoten in Nederland. Mede daarom is Noord-Engeland op de Vakantiebeurs Gastland’’, zegt Margot Eggink, woordvoerder van Noord-Engeland en PR Manager van Visit Britain.

Als gastland heeft Noord-Engeland de kans echt groots aan het Nederlandse vakantiepubliek te presenteren. "Het noorden van Engeland is een prachtige regio met waanzinnige mooie natuur en biedt een enorme diversiteit aan moderne steden, historische dorpjes en indrukwekkende landhuizen en tuinen. Toch is de bekendheid van de regio in Nederland nog niet zo groot, maar daar gaan we op de Vakantiebeurs dus verandering in brengen”, aldus Eggink.

Combinatie natuur en stad

Het noorden van Engeland staat bekend vanwege de gevarieerde natuur van vijf prachtige nationale parken waarvan The Lake District misschien wel de bekendste is. Je kunt er dan ook schitterende wandel- en fietstochten maken. "Maar wij verwachten dat vooral de combinatie van de natuur en stad de Nederlandse vakantieganger zal verrassen. Trendy steden als Liverpool, Manchester en Newcastle hebben geen last meer van het grauwe imago van de industriële revolutie dat ooit aan de noordelijke steden kleefde", zegt Eggink. Zowel Newcastle als Liverpool hebben een metamorfose ondergaan. "En, als je er toch bent, vergeet dan zeker niet om een bezoek te brengen aan de Cavern Club waar The Beatles in hun beginjaren huisband waren. Overigens zijn The Fab Four in Liverpool nergens ver weg : zelfs het internationale vliegveld heet John Lennon Airport!’’

Levendige verhalen

Never a dull moment dus in de karakteristieke Britse countryside waar het ene landhuis naast het volgende kasteel staat en waar authentieke plaatsjes te vinden zijn waar de tijd soms stil heeft gestaan. Ga hier bijvoorbeeld mee in de geschiedenis van King Arthur en de gelijknamige film waarin hij een Romeins gezin uit handen van bloeddorstige Saxen redt en zich daarvoor achter de beroemde Romeinse grensmuur Hadrian’s Wall begeeft. 

"Ook is het gebied goed bereikbaar vanuit Nederland. Zeker met de boot voor mensen die met de eigen auto op vakantie willen. Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig om zo stad en land te combineren. Het wemelt in het gebied van goede kampeerfaciliteiten, zeer geschikt voor de vele Nederlanders die met caravan of tent op ontdekkingsreis gaan, maar ook self-catering accommodaties en sfeervolle kleinschalige hotels zijn in overvloed aanwezig", besluit Margot Eggink.’

Kijk bij het aanbod van House of Brittain

Reizen met Stenaline

Vakantiebeurs 2016
De 46ste editie van de Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2016. Onder het motto ‘Je zou zweren dat je er al was’ kan iedere bezoeker zich onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder