Kwastje gebruiken, muurtje weer wit

0.8448275862069 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Verfkwast@Pixabay
Verfkwast@Pixabay

Vandaag, 31 mei, viel mijn oog op een bijzonder bericht: een medewerker van museum De Hallen in Haarlem zag een muurtekening aan voor een vieze vlek en heeft deze overgeschilderd met een keurige laag witte verf.

De muren van de hal waren voor de zomerexpositie voorzien van enkele muurschilderingen van onder anderen kunstenaars Kamagurka en Herr Seele. Een zeer pijnlijk voorval. Want de kunstenaar van wie het werk was (dat is nog niet bekend gemaakt door het museum) ziet zijn inspanningen verdwijnen onder een dubbel dekkende laag witte pleisterverf. Wie hier zo rigoureus met de verfkwast over het verfwerk van een kunstenaar heen is gegaan is ook nog niet bekend. De zaak kwam aan het licht toen een verenigingslid van het museum het voorval meldde aan het Haarlems Dagblad.

Cultuurbarbaar

Ernstig dus. En een drama voor de kunstenaar. Echt. Maar ik heb heel hard gelachen. Ja. Het is verschrikkelijk dat bij de schilderactie het werk van een ander is vernield. Dat staat buiten kijf. Bestempel me rustig als cultuurbarbaar die niks snapt van kunst, maar als je zonder enig probleem een tekening aanziet voor een vieze vlek dan vraag ik me af wat die tekening dan was. Heeft de schoonmaker eenzelfde blinde vlek voor moderne kunst als ik? Onlangs probeerde ik het weer: moderne kunst bekijken. Helaas. Ik zie de diepere achtergrond van een etalagepop met rode verfstippen niet. Behalve dat ik het grappig vind. Ik snap niet wat een rijtje kartonnen dozen te betekenen heeft behalve verpakkingsmateriaal. Ik vind pindakaas op brood lekker, maar begrijp niet waarom je dat op een vloer smeert als kunst. En ik kan me zo voorstellen dat een schilder, die de opdracht heeft om de muren wit te verven, nog snel met een kwast aan de slag gaat als hij een vlekje ziet. Je wilt je karwei toch netjes afmaken.

Overigens, mocht de betreffende man of vrouw nog een klus zoeken: ook mijn ooit witte muren hebben vlekken. En daar mag absoluut een witkwast overheen.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder