Authentiek en bewust reizen door social media

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wimdu
Wimdu
Social travelling is een nieuwe trend op het gebied van reizen. Het doel van deze manier van reizen: een persoonlijker en bewuster verblijf in een (wereld)stad. Diverse websites brengen reizigers en hosts van over de hele wereld samen; je leert nieuwe mensen kennen waar je anders nooit mee in contact zou zijn gekomen. Als host verdien je eenvoudig een centje bij in kom je in contact met mensen van landen over de hele wereld en van allerlei culturen. Als reiziger heb je een authentieke ervaring van de stad die je bezoekt en leer je de plaatselijke bevolking eenvoudig kennen. De websites bieden een bijzondere reiservaring die in lijn staat met het motto: 'Travel like a local'. Verblijf in stad en ervaar die alsof je er al jaren gewoond hebt.

 

De websites vormen als het ware een tussenpersoon tussen host en reiziger; de verzekering en alle betaling worden door de site geregeld. Iedereen die een bed, kamer of appartement over heeft kan deze aanmelden en zo letterlijk slapend rijk worden. Het is niet alleen een eenvoudige manier om geld te verdienen, je komt ook nog eens in contact met mensen van over de hele wereld. Studenten uit Frankrijk, een gezin uit de Verenigde Staten of een pasgetrouwd stel uit Japan – alle nationaliteiten komen voorbij. Zo hoef je de deur niet uit en leer je toch weer nieuwe mensen en culturen kennen. Er bestaat natuurlijk een mogelijkheid dat het niet klikt tussen de host en de gasten of, erger nog, dat de gasten zich misdragen of rommel achterlaten. Om dit te voorkomen bestaat er een berichtensysteem, zodat de host en reiziger voor vertrek al met elkaar in contact kunnen komen. Daarnaast garandeert Wimdu een passende verzekering, zodat gast of host niet voor verrassingen hoeven te komen staan.
Voor de reiziger zijn er ook enkele voordelen. Het unieke van deze manier reizen is dat je heel gemakkelijk met de plaatselijke bevolking. Geen anoniem hotel of hostel, niet gehaast achter een  stadsgids door de stad rennen om maar in een zo kort mogelijke tijd alle toeristische trekpleisters te zien. Zo heb je nauwelijks tijd om van je vakantie te genieten en ben je ’s avonds ook te moe om nog iets te ondernemen. Een host neemt er alle tijd voor je de plekken te laten zien waar geen toeristen komen, maar des te interessant zijn en wellicht ontmoet je ook zijn of haar vrienden. Ook kan je host, als hij of zij je niet thuis voor het eten uitnodigt, de beste onbekende restaurants wijzen. Zo heb je niet een standaard vakantie, maar maak je bewust het dagelijks leven van een andere stad mee. Want dat is toch de uiteindelijke motivatie om te reizen: het ontdekken en beter leren kennen van andere culturen.
Je vakantie hoeft niet iedere keer hetzelfde te zijn. Dankzij social travelling leer je elke keer weer andere mensen kennen en leer je iedere keer ook weer een nieuw stukje wereld kennen.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder