Last minute op avontuur: naar Azerbeidzjan

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Boulevard van Bakoe ©pr_caspint
Boulevard van Bakoe ©pr_caspint

Een kleine week op ontdekking waar Oost-Europa en West-Azië elkaar treffen? Het kan nog deze maand tijdens de trip naar Azerbeidzjan, die is opgezet door Caspian International Travel uit Amsterdam. Van 22 tot 28 november 2021 is er een reis naar het grootste land van de Kaukasus, waarbij de hoofdstad Bakoe en Unesco-werelderfgoed een voorname rol innemen.

Na een vlucht vanaf Schiphol via Istanboel wacht in Bakoe een viersterrenhotel op de reizigers. Op deze tweede dag van deze speciale reis staat een stadstour op het programma. Belangrijk onderdeel is een wandeling door de Old City of Inner City (lokaal Iceriseher genoemd), het historische hart van de hoofdstad. Dit ommuurde stadsdeel – waarin het paleis van de Shirvanshah uit de 15de eeuw en de maagdentoren uit de 12de eeuw staan - werd in december 2000 de eerste locatie in Azerbeidzjan met een benoeming op de Unesco-lijst van werelderfgoed.

De volgende dag worden op het nabijgelegen schiereiland Absheron de moddervulkanen bezocht. Vierhonderd van de achthonderd van deze vulkanen in Azië liggen in dit Zuid-Kaspische oliegasbekken. Daarna gaat de reis naar het nationaal park Gobustan, dat inmiddels eveneens een waardering van Unesco kent.

Naar belangrijk astronomisch centrum

Op de vierde dag staat een busrit van zo’n 120 kilometer op de rol, voor het bezoek aan het Astrofysisch Observatorium in Shamaki. Dit observatorium met vier telescopen is gebouwd tussen 1958 en 1960 en was een van de belangrijkste astronomische centra van de Sovjet-Unie. Na een tour langs wijngaarden waar op ecologische manier wordt gewerkt, kunnen ’s middags de traditionele dorpen Lahich, Basqal en Pirqulu worden bekeken.

Na een rit van zo’n 350 kilometer door het afwisselende landschap staat op de vijfde dag in het noorden Shaki op het programma. Sinds 2019 staan het historische centrum en het paleis van de Khan op de Unesco-werelderfgoedlijst. Na de lunch is er een stadstour door het nabijgelegen Gabala.

Op dag 6 is de beroemde boulevard van Bakoe langs de Kaspische Zee aan de beurt. De ontdekkingsreis vol cultuur en natuur wordt afgerond met een bezichtiging van het nationaal tapijtmuseum, een avondlijke tour door de hoofdstad en een galadiner. De dag erop is de terugvlucht naar Nederland.

Inclusief vliegtickets

De prijs voor deze reis is 1950 euro per persoon. Hierin zitten de retourvluchten Amsterdam-Bakoe, 5 overnachtingen in een viersterrenhotel in Bakoe, alle ontbijten, lunches en diners, plus de transfers tussen de luchthaven van Bakoe en het hotel, alle tours met gidsen en toegangskaarten voor alle musea. Niet in de prijs inbegrepen zijn een visum voor Azerbeidzjan (online aan te vragen à 35 euro), ziektekosten en reisverzekering, alle extra medische kosten tijdens de reis en privéuitgaven, zoals minibar in het hotel en telefoonkosten. Wie voor een eenpersoonskamer kiest, betaalt een toeslag van 50 euro per nacht, dus 250 euro in totaal. Deelnemers moeten zijn gevaccineerd tegen het coronavirus en een internationale QR-code kunnen overleggen. Daarnaast moet op eigen kosten voor zowel de heen- als de terugreis een PCR-test worden gedaan. Bovendien is het raadzaam het reisadvies van de Nederlandse overheid in de gaten te houden.

Het aantal plekken voor deze reis is overigens nog beperkt. Dus wie Azerbeidzjan wil (her)ontdekken, moet snel reageren bij Caspian International Travel.

Ook interessant...

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder