Tips om geld te sparen voor je vakantie, hoe doe je dat het best?

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GrapicJe wilt dolgraag op vakantie maar hebt hier niet direct de financiële middelen voor. Een bekend verhaal voor velen van ons, maar op zich prima op te lossen door te sparen. Hoe dan precies? Lees hieronder handige tips om geld te sparen zonder dat je daar direct iets van in je portemonnee hoeft te merken. Voordat je begint met sparen stel je allereerst je spaardoel vast en maak je dit zo concreet mogelijk. Waar wil je naartoe en voor hoe lang? Hoeveel geld heb je daar dan precies voor nodig?

 

De bovenstaande afbeelding van ING kan je hierbij op weg helpen en is het ultieme voorbeeld van het zogeheten doelsparen. Is de voorpret stiekem niet het allerleukst?

Nu je weet hoeveel je nodig hebt voor je vakantie kun je gaan beginnen met sparen. Een goede manier om geld te sparen zonder dat je daar direct iets van merkt is door geld te besparen. De volgende tips gaan hier over en volg je een aantal van deze consequent op dan zal je zien dat je je spaardoel sneller hebt bereikt dan je van tevoren had gedacht.

 

  • Koop je groente en fruit op de markt. De uitspraak ‘op de markt is je gulden een daalder waard’ is met de Euro dan niet letterlijk te nemen, maar niets is minder waar. Koop je je producten op de markt dan bespaar je niet alleen geld, maar je haalt ook nog eens écht verse en eerlijke producten in huis.
  • Ruim je kledingkast flink op en verkoop de items die je toch niet meer draagt op bijvoorbeeld Marktplaats. Ruil daarnaast wat kleding met een vriend of vriendin om te voorkomen dat je steeds weer nieuwe kleding koopt. Zo heb je toch wat nieuws zonder dat je daar geld aan hebt uitgegeven.
  • Kies in de supermarkt eens voor huismerken in plaats van de duurdere, en zeker niet altijd betere, A-merken.
  • Bekijk goed of je ergens nog overbodige abonnementen op bijvoorbeeld nieuwsbladen of magazines hebt lopen waar je eigenlijk geen gebruik meer van maakt.
  • Bedenk voor de hele week wat je wilt gaat eten en maak een boodschappenlijst. Op deze manier voorkom je dat je onnodige producten inkoopt.
  • Trek in de winter een warme trui aan binnenshuis in plaats van extra te stoken. Op den duur zal dit flink wat euro’s schelen op die toch al veels te hoge energierekening.
  • Pas de 30-dagen regel toe voor alles wat je graag wilt kopen maar eigenlijk niet echt nodig hebt. Na het verstrijken van de 30 dagen periode zal je zien dat je achteraf misschien helemaal geen behoefte hebt gehad aan die nieuwe stoel of dat nieuwe paar sneakers.
  • Organiseer zelf eens iets leuks in plaats van telkens de deur uit te gaan. Een avondje gezellig thuis eten met vrienden kan net zo gezellig zijn als een avond doorbrengen in de kroeg.
  • Heb je kinderen, dan hoef je niet persé veel geld uit te geven om te zorgen voor vermaak. Kinderen kunnen zich prima zelf vermaken en met een beetje creativiteit zijn ze uren zoet! Bouw bijvoorbeeld eens hutten in het bos of organiseer een speurtocht.

Reacties

 
#1 Barbara 17-06-2015 15:16
Vind die 30dagenregel wel handig, al kan het dan zo zijn dat het koopje of de korting niet meer geldig is. Dan wil je het product wel hebben maar is het veel duurder geworden. Of is er niet meer.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder