Bespaar op je vakantiekosten

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GeldVaak betaal je als vakantieganger voor zaken die je eigenlijk niet nodig hebt, boek je je reis op een 'duur moment' en geef je ook tijdens het boeken van vakanties onnodig veel geld uit. Dat concludeert een reisverzekeringssite, die een overzicht maakte van de belangrijkste zaken die de prijs van een vakantie flink kunnen opdrijven.

 

Vroegboekkortingen

Bij reisbureaus kun je je vakantie extra voordelig boeken als je deze vroeg in het jaar al vastlegt: de zogenaamde vroegboekkorting. Deze acties worden aangeboden om vakantiegangers een verblijf in hun favoriete accomodatie of op hun favoriete vakantiebestemming te kunnen garanderen. Deze vroegboekkortingen zijn aantrekkelijk, maar zijn zeker niet altijd de goedkoopste opties. 
Sophie van der Zee van Reisverzekering.nl: “Het kan zomaar zijn dat dezelfde reis later in het jaar voor een lagere prijs te boeken is. Ben je gebonden aan bepaalde data waarop je op vakantie wilt of specifieke voorkeur hebt voor de plaats van bestemming of de accommodatie, dan kan het wel verstandig zijn om gebruik te maken van deze vroegboekkortingen. Ben je flexibeler, wacht dan nog even en houd de diverse aanbiedingen goed in de gaten”.

Actievandedag
Vakantieveilingen.nl
Hotelaanbiedingen.nl

Doordeweeks versus in het weekend

Voor een aantal zaken geldt dat het goedkoper is om dit op een doordeweekse dag te plannen dan in het weekend. Het boeken van een vakantie is bijvoorbeeld vaak goedkoper wanneer je dat op een dinsdag of woensdag doet. Omdat veel mensen in het weekend hun vakantie boeken zijn de prijzen ook duurder. Dat geldt overigens ook voor de dagen waarop je van en naar je vakantiebestemming vliegt. Chartervluchten zijn doordeweeks goedkoper dan in het weekend. Bovendien zijn vluchten midden in de nacht ook goedkoper dan vluchten overdag.
Vergelijk ook de prijzen voor stedentrips. Een verblijf in bijvoorbeeld Las Vegas is in de weekenden doorgaans veel duurder dan doordeweeks. Met een beetje flexibiliteit en handig plannen bespaar je zo honderden euro’s.

Stedentrips.nl
Corendon.nl

Reisverzekering

Bij het online boeken van een vakantie staan er vaak nog allerhande extra opties automatisch geselecteerd. Kijk altijd goed wat je nodig hebt en wat niet, want het is zonde om te betalen voor iets wat je niet nodig hebt. Bij de extra opties wordt doorgaans ook een reisverzekering en annuleringsverzekering aangeboden. Wanneer je al een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering hebt, heb je deze uiteraard niet nodig.

Vaak wordt er bij het boeken van je vakantie een kortlopende reisverzekering aangeboden, terwijl in veel gevallen een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat en telkens een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je namelijk elke keer opnieuw poliskosten.

Laatste kamers op boekingssites

Soms tonen boekingssites onterecht dat er nog slechts enkele kamers in een bepaalde accommodatie beschikbaar zijn. Dit wordt ingezet om vakantiegangers te overtuigen snel hun vakantie te boeken. Onlangs bleek dat het regelmatig voorkomt dat er op hetzelfde moment in hetzelfde hotel via andere boekingssites nog wel kamers beschikbaar zijn. Laat je dus niet opjagen.

E-bookers
 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder