Amsterdam leeft

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam Leeft
Amsterdam Leeft
Het Van Goghmuseum, het Anne Frank huis, de Walletjes: een greep uit de vele bekende bezienswaardigheden van Amsterdam. Wie de hoofdstad van Nederland bezoekt, zal na afloop vele indrukken en gemaakte foto’s rijker zijn, want in en rond Amsterdam valt altijd veel te beleven.

In reisgids Lonely Planet staat  Amsterdam op nummer twee van de beste steden om in 2013 te bezoeken. Veel bezoekers verlaten de hoofdstad niet zonder een rondvaart door de grachten of een bezoek aan een van de vele musea. Wanneer het Rijksmuseum in het voorjaar van 2013 weer open gaat, zal dit samen met het onlangs heropende Stedelijk Museum het museumaanbod nog groter maken. 

Verkenning op elke manier

Amsterdam is op verschillende manieren goed te verkennen. Al wandelend ontdekken bezoekers de kleine straatjes in de Jordaan, de Albert Cuypmarkt en alle bedrijvigheid op de Dam, terwijl per fiets of Sightseeingbus nog meer kan worden gezien, zoals Artis en het Vondelpark. Ook de rondvaartboten komen langs vele bekende bezienswaardigheden, waar men kan in- en uitstappen. Een ritje met de tram is ook een manier om veel van de stad te zien. Dagelijks bezoeken veel toeristen de wereldberoemde Walletjes waar de roodverlichte ramen nieuwsgierige blikken van allerlei nationaliteiten trekken.

Winkelen en uitgaan

Daarnaast bieden de Kalverstraat en de chique P.C. Hooftstraat genoeg winkelmogelijkheden en ’s zomers kan men voor een verkoelend drankje terecht op een van de terrassen op het Leidseplein of Rembrandplein. Hier zijn ook een scala aan restaurants, theaters en discotheken te vinden voor veelzijdige avonden uit. Het bruisende nachtleven heeft voor ieder wat wils, of dit nu een bioscoopbezoek is, in een bruine kroeg zitten of dansen in een van de nachtclubs, het is er allemaal te vinden.

Omgeving

Op korte afstand van Amsterdam zijn de Zaanse Schans en de beroemde windmolens te vinden. Het nabijgelegen oerhollandse vissersdorp Volendam is ook een veel bezochte attractie, vooral om de verse vis. Wie bij Sixt een auto huurt, kan deze plaatsen gemakkelijk en snel bereiken. Ook is een rit naar de kustplaatsen Zandvoort en Bloemendaal aan Zee een leuk uitstapje, net als een bezoek aan de historische provinciehoofdstad Haarlem.

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder