Leukste bierroute door het centrum van Brussel

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

De Brusselse bierroute
Brusselse bierroute
Brussel heeft een unieke reputatie op het gebied van bier en heeft  dan ook een grote aantrekkingskracht op zowel brouwers als bierproevers. Om Brussel heen bevinden zich zowel de industriele brouwers als de kleine ambachtslieden. In het centrum van Brussel laten ze daarom geen kans onbenut om het bier in de schijnwerpers te plaatsen en kan de bierliefhebber een uitgebreid palet aan bijzondere bieren ontdekken. In de onderstaande kaart vind je een bierroute langs de cafe’s met het beste bieraanbod in het centrum van Brussel.  

Deze bierroute heeft een eeuwenoude decor waarbij er moet worden genavigeerd rondom de Grote Markt met zijn beroemde 17-eeuwse architectuur en langs veel middeleeuwse straatjes met gevaarlijke kasseien. Goed schoeisel en een gevulde maag vormen geen overbodige luxe voor wie zich op onze bierroute begeeft!

Bierroute in detail

Met beroemde cafe’s zoals ‘De Cruywagen’, ‘de Witte Roos’ en ‘De Gulden Sloep’ is de Grote Markt een bierbestemming op zich. Maar blijf niet te lang op de Grote Markt hangen want een bezoek aan het caféToone is beslist de moeite waard. Ondanks het beperkte bieraanbod staat dit 185-jarige poppentheater te boek als een van de parels van Brussel want theater en bier worden gecombineerd in een rustige en unieke sfeer. Na de rust van Toone volgt het internationaal vermaarde Delirium met meer dan 2000 speciale bieren uit België en de rest van wereld op de bierkaart.

Café’s vier en vijf op onze bierroute bevinden zich vlak bij elkaar aan de voet van de Sint Niklaaskerk. Wij kiezen voor A l’Imaige Nostre-Dame want dit cafébehoort tot een van de oudste pubs in Brussel en biedt bakken met sfeer. Biertip: probeer een Bourgogne des Flandres. Dit roodbruine bier wordt maandenlang gerijpt op eiken vaten heeft belangrijke prijzen gewonnen. Au Soleil beschikt over een heerlijk terras in de zon, maar is ook in de winter een populaire bestemming voor bierproevers. Naast een goede maaltijd (probeer de pasta) kun je hier terecht voor diverse bieren (bestel eens een kersenbier). 

Schuin tegenover Manneken Pis staat de laatste halte op onze bierroute: de Poechenellekelder. Een mekka voor bierliefhebbers want dankzij eigenaar en bierliefhebber Michel De Triest is de bierkaart gevuld met eeen uitmuntende selectie aan Geuzes en oude streekbieren. Als afsluiter raden we of het Goudblommeke in papier aan of een bezoek aan La Porte Noir. Het Goudblommeke in papier heeft de belangrijkste bieren op tap en is een onvervalste artistieke kroeg waar veel beroemdheden (Magritte, Claus, Hergé) zich regelmatig ophielden.  La Porte Noir is beste een stukje lopen vanaf de Grote Markt, maar echt een aanrader. Deze middeleeuwse kelder trekt veel lokale bezoekers en biedt een heerlijke selectie bieren aan tegen een redelijke prijs.

Download de bierroute hier (pdf).

Deze bierroute is aangeboden door Raddison Blu Hotel Brussels

 

Reacties  

 
#1 Jasper Belmans 08-12-2019 16:00
Hey,
Hebben jullie voor deze wandeling ook een route met alle straten op aangegeven?
Groetjes
Citeer
 
Reactie toevoegen

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder