De geheimen van Rome

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Trevifontein
Trevifontein
Een stedentrip richting Rome is zeer de moeite waard. Niet alleen vanwege de grote en bijzondere bezienswaardigheden op cultureel en religieus vlak, maar juist vanwege de kleine onopvallende objecten die de stad Rome maken tot wat zij eigenlijk echt is: een dynamische hoofdstad met een rijkdom aan geschiedenis. Des te meer reden om je vliegtickets naar Rome vandaag nog te boeken! Laat mij je mee nemen naar een aantal bijzondere bestemmingen in en nabij Rome.


Catacomben van Rome
Rome staat bekend om het Vaticaan, het religieuze bolwerk van de Katholieke kerk. Toch kent Rome ook een minder prettige geschiedenis met betrekking tot religie. Gelovigen werden in de eerste eeuw na Christus hevig vervolgd. Ze zochten hun toevlucht in de Catacomben, waarin ook vaak doden begraven werden. De Catacomben staan bekend om de kilometers gangenstelsels. Een bezoek aan de Catacomben is zeer de moeite waard wanneer je geïnteresseerd bent in de religieuze geschiedenis van Rome.


Het Olympisch Stadion

Rome
Rome
De meeste mensen die naar Rome op vakantie gaan, bezoeken hoofdzakelijk het Vaticaan en het Colosseum. Rome heeft echter veel meer te bieden! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Olympisch Stadion, de thuisbasis van SS Lazio en AS Roma. Hier worden nog regelmatig grote voetbalwedstrijden gespeeld.
 


 Villa Adriana
Een bezoek aan Villa Adriana is ook zeker een aanrader. Dit is een uitgestrekte residentie die is aangelegd door keizer Hadrianus. Het land heeft een omtrek van ongeveer vijf kilometer en bestaat diverse kunstwerken, paleizen, gebouwen, zwembaden, een sportstadion en nog veel meer. Het is één van de rijkste gebouwen die er in de Oudheid gebouwd is. Je kunt er prima een hele dag vertoeven, zonder dat je je hoeft te vervelen!

De Palatijn
Rome bestaat uit zeven heuvels en de Palatijn is er één van. Deze heuvel werd destijds voor het eerst bewoond. Keizers hadden hun paleis op deze heuvel. De heuvel heeft een omtrek van ongeveer twee kilometer. Keizer Augustus bouwde er zijn eerste paleis. Dit paleis was nog betrekkelijk eenvoudig, maar werd later overtroffen door degenen die na hem op de troon zaten. Er zijn nog veel prachtige restanten over van de paleizen die een bezoek meer dan waard zijn!

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder