De geheimen van Rome

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Trevifontein
Trevifontein
Een stedentrip richting Rome is zeer de moeite waard. Niet alleen vanwege de grote en bijzondere bezienswaardigheden op cultureel en religieus vlak, maar juist vanwege de kleine onopvallende objecten die de stad Rome maken tot wat zij eigenlijk echt is: een dynamische hoofdstad met een rijkdom aan geschiedenis. Des te meer reden om je vliegtickets naar Rome vandaag nog te boeken! Laat mij je mee nemen naar een aantal bijzondere bestemmingen in en nabij Rome.


Catacomben van Rome
Rome staat bekend om het Vaticaan, het religieuze bolwerk van de Katholieke kerk. Toch kent Rome ook een minder prettige geschiedenis met betrekking tot religie. Gelovigen werden in de eerste eeuw na Christus hevig vervolgd. Ze zochten hun toevlucht in de Catacomben, waarin ook vaak doden begraven werden. De Catacomben staan bekend om de kilometers gangenstelsels. Een bezoek aan de Catacomben is zeer de moeite waard wanneer je geïnteresseerd bent in de religieuze geschiedenis van Rome.


Het Olympisch Stadion

Rome
Rome
De meeste mensen die naar Rome op vakantie gaan, bezoeken hoofdzakelijk het Vaticaan en het Colosseum. Rome heeft echter veel meer te bieden! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Olympisch Stadion, de thuisbasis van SS Lazio en AS Roma. Hier worden nog regelmatig grote voetbalwedstrijden gespeeld.
 


 Villa Adriana
Een bezoek aan Villa Adriana is ook zeker een aanrader. Dit is een uitgestrekte residentie die is aangelegd door keizer Hadrianus. Het land heeft een omtrek van ongeveer vijf kilometer en bestaat diverse kunstwerken, paleizen, gebouwen, zwembaden, een sportstadion en nog veel meer. Het is één van de rijkste gebouwen die er in de Oudheid gebouwd is. Je kunt er prima een hele dag vertoeven, zonder dat je je hoeft te vervelen!

De Palatijn
Rome bestaat uit zeven heuvels en de Palatijn is er één van. Deze heuvel werd destijds voor het eerst bewoond. Keizers hadden hun paleis op deze heuvel. De heuvel heeft een omtrek van ongeveer twee kilometer. Keizer Augustus bouwde er zijn eerste paleis. Dit paleis was nog betrekkelijk eenvoudig, maar werd later overtroffen door degenen die na hem op de troon zaten. Er zijn nog veel prachtige restanten over van de paleizen die een bezoek meer dan waard zijn!

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder