De geheimen van Rome

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Trevifontein
Trevifontein
Een stedentrip richting Rome is zeer de moeite waard. Niet alleen vanwege de grote en bijzondere bezienswaardigheden op cultureel en religieus vlak, maar juist vanwege de kleine onopvallende objecten die de stad Rome maken tot wat zij eigenlijk echt is: een dynamische hoofdstad met een rijkdom aan geschiedenis. Des te meer reden om je vliegtickets naar Rome vandaag nog te boeken! Laat mij je mee nemen naar een aantal bijzondere bestemmingen in en nabij Rome.


Catacomben van Rome
Rome staat bekend om het Vaticaan, het religieuze bolwerk van de Katholieke kerk. Toch kent Rome ook een minder prettige geschiedenis met betrekking tot religie. Gelovigen werden in de eerste eeuw na Christus hevig vervolgd. Ze zochten hun toevlucht in de Catacomben, waarin ook vaak doden begraven werden. De Catacomben staan bekend om de kilometers gangenstelsels. Een bezoek aan de Catacomben is zeer de moeite waard wanneer je geïnteresseerd bent in de religieuze geschiedenis van Rome.


Het Olympisch Stadion

Rome
Rome
De meeste mensen die naar Rome op vakantie gaan, bezoeken hoofdzakelijk het Vaticaan en het Colosseum. Rome heeft echter veel meer te bieden! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Olympisch Stadion, de thuisbasis van SS Lazio en AS Roma. Hier worden nog regelmatig grote voetbalwedstrijden gespeeld.
 


 Villa Adriana
Een bezoek aan Villa Adriana is ook zeker een aanrader. Dit is een uitgestrekte residentie die is aangelegd door keizer Hadrianus. Het land heeft een omtrek van ongeveer vijf kilometer en bestaat diverse kunstwerken, paleizen, gebouwen, zwembaden, een sportstadion en nog veel meer. Het is één van de rijkste gebouwen die er in de Oudheid gebouwd is. Je kunt er prima een hele dag vertoeven, zonder dat je je hoeft te vervelen!

De Palatijn
Rome bestaat uit zeven heuvels en de Palatijn is er één van. Deze heuvel werd destijds voor het eerst bewoond. Keizers hadden hun paleis op deze heuvel. De heuvel heeft een omtrek van ongeveer twee kilometer. Keizer Augustus bouwde er zijn eerste paleis. Dit paleis was nog betrekkelijk eenvoudig, maar werd later overtroffen door degenen die na hem op de troon zaten. Er zijn nog veel prachtige restanten over van de paleizen die een bezoek meer dan waard zijn!

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder