De geheimen van Rome

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Trevifontein
Trevifontein
Een stedentrip richting Rome is zeer de moeite waard. Niet alleen vanwege de grote en bijzondere bezienswaardigheden op cultureel en religieus vlak, maar juist vanwege de kleine onopvallende objecten die de stad Rome maken tot wat zij eigenlijk echt is: een dynamische hoofdstad met een rijkdom aan geschiedenis. Des te meer reden om je vliegtickets naar Rome vandaag nog te boeken! Laat mij je mee nemen naar een aantal bijzondere bestemmingen in en nabij Rome.


Catacomben van Rome
Rome staat bekend om het Vaticaan, het religieuze bolwerk van de Katholieke kerk. Toch kent Rome ook een minder prettige geschiedenis met betrekking tot religie. Gelovigen werden in de eerste eeuw na Christus hevig vervolgd. Ze zochten hun toevlucht in de Catacomben, waarin ook vaak doden begraven werden. De Catacomben staan bekend om de kilometers gangenstelsels. Een bezoek aan de Catacomben is zeer de moeite waard wanneer je geïnteresseerd bent in de religieuze geschiedenis van Rome.


Het Olympisch Stadion

Rome
Rome
De meeste mensen die naar Rome op vakantie gaan, bezoeken hoofdzakelijk het Vaticaan en het Colosseum. Rome heeft echter veel meer te bieden! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Olympisch Stadion, de thuisbasis van SS Lazio en AS Roma. Hier worden nog regelmatig grote voetbalwedstrijden gespeeld.
 


 Villa Adriana
Een bezoek aan Villa Adriana is ook zeker een aanrader. Dit is een uitgestrekte residentie die is aangelegd door keizer Hadrianus. Het land heeft een omtrek van ongeveer vijf kilometer en bestaat diverse kunstwerken, paleizen, gebouwen, zwembaden, een sportstadion en nog veel meer. Het is één van de rijkste gebouwen die er in de Oudheid gebouwd is. Je kunt er prima een hele dag vertoeven, zonder dat je je hoeft te vervelen!

De Palatijn
Rome bestaat uit zeven heuvels en de Palatijn is er één van. Deze heuvel werd destijds voor het eerst bewoond. Keizers hadden hun paleis op deze heuvel. De heuvel heeft een omtrek van ongeveer twee kilometer. Keizer Augustus bouwde er zijn eerste paleis. Dit paleis was nog betrekkelijk eenvoudig, maar werd later overtroffen door degenen die na hem op de troon zaten. Er zijn nog veel prachtige restanten over van de paleizen die een bezoek meer dan waard zijn!

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder