De geheimen van Rome

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Trevifontein
Trevifontein
Een stedentrip richting Rome is zeer de moeite waard. Niet alleen vanwege de grote en bijzondere bezienswaardigheden op cultureel en religieus vlak, maar juist vanwege de kleine onopvallende objecten die de stad Rome maken tot wat zij eigenlijk echt is: een dynamische hoofdstad met een rijkdom aan geschiedenis. Des te meer reden om je vliegtickets naar Rome vandaag nog te boeken! Laat mij je mee nemen naar een aantal bijzondere bestemmingen in en nabij Rome.


Catacomben van Rome
Rome staat bekend om het Vaticaan, het religieuze bolwerk van de Katholieke kerk. Toch kent Rome ook een minder prettige geschiedenis met betrekking tot religie. Gelovigen werden in de eerste eeuw na Christus hevig vervolgd. Ze zochten hun toevlucht in de Catacomben, waarin ook vaak doden begraven werden. De Catacomben staan bekend om de kilometers gangenstelsels. Een bezoek aan de Catacomben is zeer de moeite waard wanneer je geïnteresseerd bent in de religieuze geschiedenis van Rome.


Het Olympisch Stadion

Rome
Rome
De meeste mensen die naar Rome op vakantie gaan, bezoeken hoofdzakelijk het Vaticaan en het Colosseum. Rome heeft echter veel meer te bieden! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Olympisch Stadion, de thuisbasis van SS Lazio en AS Roma. Hier worden nog regelmatig grote voetbalwedstrijden gespeeld.
 


 Villa Adriana
Een bezoek aan Villa Adriana is ook zeker een aanrader. Dit is een uitgestrekte residentie die is aangelegd door keizer Hadrianus. Het land heeft een omtrek van ongeveer vijf kilometer en bestaat diverse kunstwerken, paleizen, gebouwen, zwembaden, een sportstadion en nog veel meer. Het is één van de rijkste gebouwen die er in de Oudheid gebouwd is. Je kunt er prima een hele dag vertoeven, zonder dat je je hoeft te vervelen!

De Palatijn
Rome bestaat uit zeven heuvels en de Palatijn is er één van. Deze heuvel werd destijds voor het eerst bewoond. Keizers hadden hun paleis op deze heuvel. De heuvel heeft een omtrek van ongeveer twee kilometer. Keizer Augustus bouwde er zijn eerste paleis. Dit paleis was nog betrekkelijk eenvoudig, maar werd later overtroffen door degenen die na hem op de troon zaten. Er zijn nog veel prachtige restanten over van de paleizen die een bezoek meer dan waard zijn!

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie, een weekendje weg of een avondje uit. Voor dieven en inbrekers ideale momenten om tijdens je afwezigheid hun slag te slaan. Zij houden geen rekening met de impact die een woninginbraak op je heeft. En dat die ring van oma niet waardevol, maar wel dierbaar is daar hebben ze ook geen boodschap aan. Het beste middel om woninginbraak te voorkomen is dan ook een goede inbraakbeveiliging van je huis en spullen. Update: 10 juli 2024, 

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder