Friesland wil meer Nederlandse toeristen

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: LeeuwardenHet toeristisch seizoen is weer gestart. Friesland doet dit jaar een charme-offensief richting de Nederlandse toerist. Gedurende twee ‘proeverij-weekenden’ (15-17 april en 22-24 april) kun je op een 'heerlijke' manier kennismaken met Friesland. Waarom die aandacht voor de toerist uit eigen land?

Het aantal internationale toeristen dat Friesland bezoekt, groeide de afgelopen jaren sterk. Vooral Duitsers en Belgen weten Friesland in steeds vaker te vinden. En ook de eerste Chinese toeristen zijn inmiddels gespot. Mede dankzij het binnenhalen van de titel Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 is de groei van het aantal internationale bezoekers nu al goed merkbaar. Maar de groei van het aantal binnenlandse toeristen naar Friesland blijft achter.

Toch blijven Nederlanders die Friesland eenmaal hebben ontdekt,terugkomen, zo blijkt uit het herhalingspercentage van 70 procent. De uitdaging zit hem dan ook in het aantrekken van mensen die Friesland nog nooit hebben bezocht een beperkt beeld hebben van de toeristische mogelijkheden en Friesland niet of nauwelijks in overweging nemen voor een vakantie.

Reizen algemeen

Themacampagne

Vandaar de themacampagne Proeven aan Frieslandricht, die zich op de Nederlandse toerist en een uitnodiging is om Friesland als vakantiebestemming ‘uit te proberen’. Tijdens de twee Proeverijweekenden (15 t/m 17 en 22 t/m 24 april) kun je kiezen uit tientallen gratis activiteiten en is er een volle evenementenagenda. Een groot aantal restaurants serveert - met korting - typisch Friese gerechten. Doordat de toeristische ondernemers aantrekkelijke kortingen (ook op overnachtingen) bieden, is de trigger om Friesland in deze weekenden eens ‘uit te proberen’ groot.

Reactie toevoegen

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder

De leukste weetjes over Turkije

De leukste weetjes over Turkije

Zand, strand, blauwe zee, maar ook prachtige natuur in de binnenlanden en bijzondere cultuurschatten. Turkije is zo gevarieerd dat je er voor elke soort vakantie terecht kunt. We hebben een aantal bijzondere weetjes over Turkije voor je verzameld.

Lees verder

Vroegboekkorting of toch een last minute-aanbieding?

Vroegboekkorting of toch een last minute-aanbieding?

Januari en februari zijn bij uitstek maanden om een volgende vakantie te plannen. De Vakantiebeurs in Utrecht is voor veel mensen een inspiratiebron, net als onze reisreportages. Maar wat is nou wijsheid? Moet je er vroeg bij zijn, of juist last minute boeken om een zo gunstig mogelijke prijs te krijgen? Dat hangt van een aantal factoren af.

Lees verder

Tips die helpen bij winterdips

Tips die helpen bij winterdips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip.

Lees verder