Friesland wil meer Nederlandse toeristen

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: LeeuwardenHet toeristisch seizoen is weer gestart. Friesland doet dit jaar een charme-offensief richting de Nederlandse toerist. Gedurende twee ‘proeverij-weekenden’ (15-17 april en 22-24 april) kun je op een 'heerlijke' manier kennismaken met Friesland. Waarom die aandacht voor de toerist uit eigen land?

Het aantal internationale toeristen dat Friesland bezoekt, groeide de afgelopen jaren sterk. Vooral Duitsers en Belgen weten Friesland in steeds vaker te vinden. En ook de eerste Chinese toeristen zijn inmiddels gespot. Mede dankzij het binnenhalen van de titel Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 is de groei van het aantal internationale bezoekers nu al goed merkbaar. Maar de groei van het aantal binnenlandse toeristen naar Friesland blijft achter.

Toch blijven Nederlanders die Friesland eenmaal hebben ontdekt,terugkomen, zo blijkt uit het herhalingspercentage van 70 procent. De uitdaging zit hem dan ook in het aantrekken van mensen die Friesland nog nooit hebben bezocht een beperkt beeld hebben van de toeristische mogelijkheden en Friesland niet of nauwelijks in overweging nemen voor een vakantie.

Reizen algemeen

Themacampagne

Vandaar de themacampagne Proeven aan Frieslandricht, die zich op de Nederlandse toerist en een uitnodiging is om Friesland als vakantiebestemming ‘uit te proberen’. Tijdens de twee Proeverijweekenden (15 t/m 17 en 22 t/m 24 april) kun je kiezen uit tientallen gratis activiteiten en is er een volle evenementenagenda. Een groot aantal restaurants serveert - met korting - typisch Friese gerechten. Doordat de toeristische ondernemers aantrekkelijke kortingen (ook op overnachtingen) bieden, is de trigger om Friesland in deze weekenden eens ‘uit te proberen’ groot.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder