De smaak van Holland Food & Flowers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vader met dochter
Holland Food en Flower
Heb je wel eens een paarse bloemkool gegeten? Weet je hoe spruitjes groeien? Wil je je eigen bosje bloemen plukken in een pluktuin? Proeven van de smaken die Noord-Holland rijk is? Dit, en nog veel meer ontdek je van 24 februari tot en met 3 maart in Bovenkarspel tijdens Holland Food & Flowers. De producten uit de supermarkt en bloemenwinkel komen hier tot leven en vertellen je het verhaal van hun oorsprong, ontwikkeling en smaak! Met Puur op reis kun je kaarten winnen voor dit smakelijk festival.

Food
Op interactieve en innovatieve wijze maak je op Holland Food & Flowers kennis met de totale agrarische sector. Er zijn smaakvolle workshops, wijnproeverijen, demonstraties van topkoks die gebruik maken van regionale producten. Ruik de fijne geuren, proef de specifieke smaken en bewonder de verrassende combinaties van de chef! Laat je meenemen op reis langs de vele verrassingen op de weg van zaadje tot eindproduct.

Flowers
Bloemen, bloemen en nog eens bloemen! De bloementuin met de meest bijzondere bolbloemen, bomen, struiken en andere sierteeltproducten is een feest van geur en kleur. De prachtige tuin, ontworpen door  tuinontwerper Robert Broekema die garant staat voor een kleurrijke kennismaking met de vele bloemsoorten waar de regio wereldberoemd om is.

Lifestyle
Naast Food en Flowers biedt het evenement een geweldige Lifestylebeurs met producten en diensten op het gebied van ‘lekker leven’: wonen, koken en vrije tijd. Na het shoppen even op adem komen kan in het restaurant in de kas voor een kop koffie met gebak of een lekkere lunch.

Ontdek waar Noord-Holland groot in is
Toeristen komen van over de hele wereld naar Nederland om onze tulpen te bewonderen. Maar nog een fantastisch exportproduct is onze kennis en kunde in de zaadindustrie. Nederland heeft wereldwijd een leidende positie. De agrisector groeit en bloeit. De branche staat niet alleen bekend om zijn mooie producten, maar ook om de geavanceerde technieken en teeltwijzen. Op Holland Food & Flowers ervaar je dat Noord-Holland de bakermat is van de wereldvoedselproductie.

Kaarten en korting

Wat moet je doen om kaarten te winnen voor dit bijzondere festival?

 A. Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor onze informatiemailing. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste vakantiereizen en de nieuwste artikelen, reportages en prijsvragen. Aanmelden kan hier!

B. Beantwoord de volgende vragen:
1. Wat is de slogan van Holland Food & Flowers?
2. Waar waande Puur op reis zich een ster?

Stuur de antwoorden per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld ook je naam en adres! Inzenden kan tot en met 15 februari 2013. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.

Kortingskaarten
Geen winnaar en toch naar Holland Food & Flowers? Dat kan met een aantrekkelijke korting van € 4 per persoon. Lezers van Puur op reis kunnen deze kortingskaarten hier kopen! 

Praktische informatie
Locatie: Koel en Preparatiebedrijf CNB, Veilingweg 1,1611 BN Bovenkarspel
Openingstijden: zondag 24 februari t/m zondag 3 maart van 10.00 – 18.00 uur,  vrijdag 1 maart van 10.00 – 21.30 uur

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder