De smaak van Holland Food & Flowers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vader met dochter
Holland Food en Flower
Heb je wel eens een paarse bloemkool gegeten? Weet je hoe spruitjes groeien? Wil je je eigen bosje bloemen plukken in een pluktuin? Proeven van de smaken die Noord-Holland rijk is? Dit, en nog veel meer ontdek je van 24 februari tot en met 3 maart in Bovenkarspel tijdens Holland Food & Flowers. De producten uit de supermarkt en bloemenwinkel komen hier tot leven en vertellen je het verhaal van hun oorsprong, ontwikkeling en smaak! Met Puur op reis kun je kaarten winnen voor dit smakelijk festival.

Food
Op interactieve en innovatieve wijze maak je op Holland Food & Flowers kennis met de totale agrarische sector. Er zijn smaakvolle workshops, wijnproeverijen, demonstraties van topkoks die gebruik maken van regionale producten. Ruik de fijne geuren, proef de specifieke smaken en bewonder de verrassende combinaties van de chef! Laat je meenemen op reis langs de vele verrassingen op de weg van zaadje tot eindproduct.

Flowers
Bloemen, bloemen en nog eens bloemen! De bloementuin met de meest bijzondere bolbloemen, bomen, struiken en andere sierteeltproducten is een feest van geur en kleur. De prachtige tuin, ontworpen door  tuinontwerper Robert Broekema die garant staat voor een kleurrijke kennismaking met de vele bloemsoorten waar de regio wereldberoemd om is.

Lifestyle
Naast Food en Flowers biedt het evenement een geweldige Lifestylebeurs met producten en diensten op het gebied van ‘lekker leven’: wonen, koken en vrije tijd. Na het shoppen even op adem komen kan in het restaurant in de kas voor een kop koffie met gebak of een lekkere lunch.

Ontdek waar Noord-Holland groot in is
Toeristen komen van over de hele wereld naar Nederland om onze tulpen te bewonderen. Maar nog een fantastisch exportproduct is onze kennis en kunde in de zaadindustrie. Nederland heeft wereldwijd een leidende positie. De agrisector groeit en bloeit. De branche staat niet alleen bekend om zijn mooie producten, maar ook om de geavanceerde technieken en teeltwijzen. Op Holland Food & Flowers ervaar je dat Noord-Holland de bakermat is van de wereldvoedselproductie.

Kaarten en korting

Wat moet je doen om kaarten te winnen voor dit bijzondere festival?

 A. Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor onze informatiemailing. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste vakantiereizen en de nieuwste artikelen, reportages en prijsvragen. Aanmelden kan hier!

B. Beantwoord de volgende vragen:
1. Wat is de slogan van Holland Food & Flowers?
2. Waar waande Puur op reis zich een ster?

Stuur de antwoorden per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld ook je naam en adres! Inzenden kan tot en met 15 februari 2013. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.

Kortingskaarten
Geen winnaar en toch naar Holland Food & Flowers? Dat kan met een aantrekkelijke korting van € 4 per persoon. Lezers van Puur op reis kunnen deze kortingskaarten hier kopen! 

Praktische informatie
Locatie: Koel en Preparatiebedrijf CNB, Veilingweg 1,1611 BN Bovenkarspel
Openingstijden: zondag 24 februari t/m zondag 3 maart van 10.00 – 18.00 uur,  vrijdag 1 maart van 10.00 – 21.30 uur

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder