De smaak van Holland Food & Flowers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vader met dochter
Holland Food en Flower
Heb je wel eens een paarse bloemkool gegeten? Weet je hoe spruitjes groeien? Wil je je eigen bosje bloemen plukken in een pluktuin? Proeven van de smaken die Noord-Holland rijk is? Dit, en nog veel meer ontdek je van 24 februari tot en met 3 maart in Bovenkarspel tijdens Holland Food & Flowers. De producten uit de supermarkt en bloemenwinkel komen hier tot leven en vertellen je het verhaal van hun oorsprong, ontwikkeling en smaak! Met Puur op reis kun je kaarten winnen voor dit smakelijk festival.

Food
Op interactieve en innovatieve wijze maak je op Holland Food & Flowers kennis met de totale agrarische sector. Er zijn smaakvolle workshops, wijnproeverijen, demonstraties van topkoks die gebruik maken van regionale producten. Ruik de fijne geuren, proef de specifieke smaken en bewonder de verrassende combinaties van de chef! Laat je meenemen op reis langs de vele verrassingen op de weg van zaadje tot eindproduct.

Flowers
Bloemen, bloemen en nog eens bloemen! De bloementuin met de meest bijzondere bolbloemen, bomen, struiken en andere sierteeltproducten is een feest van geur en kleur. De prachtige tuin, ontworpen door  tuinontwerper Robert Broekema die garant staat voor een kleurrijke kennismaking met de vele bloemsoorten waar de regio wereldberoemd om is.

Lifestyle
Naast Food en Flowers biedt het evenement een geweldige Lifestylebeurs met producten en diensten op het gebied van ‘lekker leven’: wonen, koken en vrije tijd. Na het shoppen even op adem komen kan in het restaurant in de kas voor een kop koffie met gebak of een lekkere lunch.

Ontdek waar Noord-Holland groot in is
Toeristen komen van over de hele wereld naar Nederland om onze tulpen te bewonderen. Maar nog een fantastisch exportproduct is onze kennis en kunde in de zaadindustrie. Nederland heeft wereldwijd een leidende positie. De agrisector groeit en bloeit. De branche staat niet alleen bekend om zijn mooie producten, maar ook om de geavanceerde technieken en teeltwijzen. Op Holland Food & Flowers ervaar je dat Noord-Holland de bakermat is van de wereldvoedselproductie.

Kaarten en korting

Wat moet je doen om kaarten te winnen voor dit bijzondere festival?

 A. Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor onze informatiemailing. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste vakantiereizen en de nieuwste artikelen, reportages en prijsvragen. Aanmelden kan hier!

B. Beantwoord de volgende vragen:
1. Wat is de slogan van Holland Food & Flowers?
2. Waar waande Puur op reis zich een ster?

Stuur de antwoorden per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld ook je naam en adres! Inzenden kan tot en met 15 februari 2013. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.

Kortingskaarten
Geen winnaar en toch naar Holland Food & Flowers? Dat kan met een aantrekkelijke korting van € 4 per persoon. Lezers van Puur op reis kunnen deze kortingskaarten hier kopen! 

Praktische informatie
Locatie: Koel en Preparatiebedrijf CNB, Veilingweg 1,1611 BN Bovenkarspel
Openingstijden: zondag 24 februari t/m zondag 3 maart van 10.00 – 18.00 uur,  vrijdag 1 maart van 10.00 – 21.30 uur

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder