Eetshoppen in 'Food & the City'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Food and the city
Puuropreis: food and the city
Sommige mensen gaan mode shoppen als ze op reis gaan. Christine Van Imschoot niet. Zij gaat in elke stad waar ze komt op zoek naar de lekkerste bakkers, de beste supermarktjes en de fijnste delicatessenwinkels waar ze authentieke ingrediënten kan kopen. Voor Christine geen fashion items in haar handbagage, maar wél een plastic zakje met de lekkerste Italiaanse paddestoelen. Of een pot golden syrup. Of een stuk of wat New Yorkse cannelonis. Thuis verwerkt ze al dat lekkers in eenvoudige, maar verrukkelijke gerechten met een zuiders tintje. De recepten geeft ze in het boek Food & the City. Puur op reis geeft een aantal exemplaren van dit wereldse kookboek weg. 
 
 
Wereldstad, wereldhap
De lekkerste recepten van de leukste steden staan in Food & the City. In dit boek neemt Christine je mee op foodshoppingtrip naar acht verschillende wereldsteden: Londen, Gent, Amsterdam, Rome, Turijn, New York, Brussel & Parijs. Bij elke stad kookt ze een menu om van te watertanden. Gerechten die net even anders zijn, maar niet te ingewikkeld om thuis te maken. En omdat ze ook tips geeft over voedingswinkels in eigen land, hoef je er niet eens voor op reis te gaan! Smakelijk lezen!

Win een boek

Wat moet je doen om een exemplaar van dit smakelijke boek te winnen?
A. Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor onze nieuwsmailing. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste vakantiereizen en de nieuwste artikelen, reportages en prijsvragen. Aanmelden kan hier!
B. Beantwoord de volgende vragen:
a. Hoeveel recepten staan er in het boek?
b. Wat wordt tegenwoordig in de voormalige apotheek van Rye verkocht?
 
De prijsvraag is gesloten.
 
Winnaars van het boek zijn:
S. Kloppert uit Sliedrecht
M. van der Puijl-van Rossum uit Gouda
A. Maas uit Nieuwstadt
Dhr/mw Verleer uit Groningen
A. Aldegaerde uit Antwerpen
 
Informatie over Food & the City:
Uitgeverij: Terra Lannoo  
Aantal pagina's: 192 (gebonden)
ISBN: 978 94 014 0364 1
Prijs € 24,99

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder