Nederlandstalige reisgids over Servië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cover Servië
reisgids Servië
Servië is sterk in opkomst als toeristische bestemming. Vooral individuele reizigers weten hun weg steeds beter te vinden naar dit land in de Balkan. Wil je naar Servië of meer weten over het land? De eerste Nederlandstalige reisgids over Servië kan je daarbij helpen. Het boek, geschreven door Menno Weijs, is uitgegeven binnen de serie Wereldwijzer reisgidsen van uitgeverij Elmar. Puur op reis geeft een aantal exemplaren van deze gloednieuwe reisgids weg! 
Servië
Pand in Belgrado
De stijgende trend voor Servië als vakantieland lijkt zich ook dit jaar voort te zetten. In de eerste maanden van 2012 steeg het aantal Nederlandse bezoekers aan Servië met maar liefst 29 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Zeker de hoofdstad Belgrado scoort steeds hoger als populaire bestemming voor een stedentrip. Ook de culturele rondreizen en actieve vakanties in Servië zijn steeds gewilder.
 
“Om Servië te bezoeken hoeft men zeker niet per se een georganiseerde reis te boeken. Het land is ook prima op eigen gelegenheid te bereizen. De inwoners van Servië zijn zeer behulpzaam en gastvrij en zullen er alles aan doen om het de reiziger naar de zin te maken. Wereldwijzer Servië staat vol met tips die de reiziger ook buiten de gebaande paden op weg helpen", aldus auteur Menno Weijs.
 
Naar Servië? Boek een van de voordelige hotels en vliegtickets!

Wat moet je doen om een gids te winnen?

1.
Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor de nieuwsbrief van Puur op reis. Zo blijf je gelijk op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste artikelen.
 
2. Geef antwoord op de volgende vragen:
A. Hoeveel pagina's heeft de Wereldwijzer Servië
B. Hoe heet het beroemde koffiehuis in Belgrado?

De prijsvraag is gesloten. De winnaars van een reisgids zijn:
A. Verheijden uit Eindhoven
A.H. Wamma uit Strijen
Ray van Kersen uit Schiedam
Timco de Graaf uit Dordrecht
Netty Maas uit Sittard
 
Over Wereldwijzer Servië
De gids is voor € 22,95 te koop bij alle boekhandels in Nederland. Daarnaast is deze uitgave online te bestellen via de website van uitgeverij Elmar

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder