De Provence in Nederlandse polder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lavendel
Lavendel
Zin in een dagje Frankrijk dicht bij huis? Kom dan eens naar Viva Lavandula in Marknesse in Flevoland. Viva Lavandula staat helemaal in het teken van lavendel waardoor je je helemaal in de Provence waant. Wandel door de maar liefst tien hectare geurende, paarse lavendelvelden, pluk je eigen lavendel en ga voor de Mini Lavendel Proeverij. Puur op reis geeft 3 complete Viva Lavandula arrangementen voor twee personen weg!

 

Wandelen, fietsen, plukken

Het lavendel bezoekerscentrum Viva Lavandula is uniek binnen Nederland. Nergens anders kun je op zo'n grote schaal genieten van de veelzijdige lavendelplant. Naast de tien hectare bloeiende lavendelvelden met wandelpaden, starten er ook vijf verschillende fietsroutes (12,5 - 17,5 - 23 - 30 en 42 km) en twee wandelroutes (8 en 12,5 km) vanuit Viva Lavandula. Een routekaartje is gratis af te halen.
Verder zijn is er een assortimentstuin met maar liefst vijftig verschillende soorten lavendel, elk met zijn eigen kleur en bloeiwijze, er zijn informatieve films en in de winkel vind je allerlei lavendelproducten. Om het Frankrijkgevoel helemaal compleet te maken, kun je op het schitterende terras of in de mooi verbouwde boerderij, heerlijk lunchen of een kopje koffie drinken. Op de kaart staat o.a. lavendelthee en -gebak, maar ook lekkere wijn. Erg leuk is de Mini Lavendel Proeverij met heerlijke hapjes, van quiche en worst tot kaas, jam en bonbons. Stuk voor stuk gemaakt op basis van lavendel.  
Zelf plukken, blijft natuurlijk het leukst. Daarom kun je met een mandje in je hand in het bloeiseizoen de lavendelvelden in om je eigen boeket samen te stellen. Verder zijn er van rondleidingen waarbij ook de winning van olie uit de lavendelbloemen door destillatie wordt gedemonstreerd. Creatief bezig zijn kan in de diverse workshops. Je kunt de diverse activiteiten combineren in de Viva Lavandula arrangementen.

Win een Viva Lavandula arrangement

Puur op reis geeft drie arrangementen weg voor twee personen ter waarde van € 18,50 per persoon. In het arrangement krijg je de entree, een informatieve rondleiding, mag je zelf lavendel plukken en leer je de smaak van lavendel kennen in de Mini Lavendel Proeverij met een drankje naar keuze. 

Wat moet je doen?

Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor de nieuwsbrief van Puur op reis. Zo blijf je gelijk op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste artikelen.

Beantwoord de volgende vragen:
A. Hoeveel informatiepanelen staan op het terrein van Viva Lavandula?
B. Wat betekent de naam Ölüdeniz?
 

De prijsvraag is gesloten. De winnaars van de arrangementen voor twee personen zijn:
 
Ilse Lodewijk uit Zwaag;
Anke van Doornik uit Amersfoort;
Megteld Damming uit Voorburg.

Veel plezier!

Informatie
Viva Lavandula ligt in het buitengebied van Marknesse (Uiterdijkenweg 45) nabij het stadje Blokzijl en op de grens van Flevoland en Overijssel op een steenworp afstand van het Nationale Park Weerribben-Wieden. Het bezoekerscentrum is van 15 april t/m 31 oktober, met uitzondering van de maandag, dagelijks van 10.00 - 18.00 uur geopend. De arrangementen zijn te boeken van 1 juni tot en met 30 september. 

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder