De Provence in Nederlandse polder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lavendel
Lavendel
Zin in een dagje Frankrijk dicht bij huis? Kom dan eens naar Viva Lavandula in Marknesse in Flevoland. Viva Lavandula staat helemaal in het teken van lavendel waardoor je je helemaal in de Provence waant. Wandel door de maar liefst tien hectare geurende, paarse lavendelvelden, pluk je eigen lavendel en ga voor de Mini Lavendel Proeverij. Puur op reis geeft 3 complete Viva Lavandula arrangementen voor twee personen weg!

 

Wandelen, fietsen, plukken

Het lavendel bezoekerscentrum Viva Lavandula is uniek binnen Nederland. Nergens anders kun je op zo'n grote schaal genieten van de veelzijdige lavendelplant. Naast de tien hectare bloeiende lavendelvelden met wandelpaden, starten er ook vijf verschillende fietsroutes (12,5 - 17,5 - 23 - 30 en 42 km) en twee wandelroutes (8 en 12,5 km) vanuit Viva Lavandula. Een routekaartje is gratis af te halen.
Verder zijn is er een assortimentstuin met maar liefst vijftig verschillende soorten lavendel, elk met zijn eigen kleur en bloeiwijze, er zijn informatieve films en in de winkel vind je allerlei lavendelproducten. Om het Frankrijkgevoel helemaal compleet te maken, kun je op het schitterende terras of in de mooi verbouwde boerderij, heerlijk lunchen of een kopje koffie drinken. Op de kaart staat o.a. lavendelthee en -gebak, maar ook lekkere wijn. Erg leuk is de Mini Lavendel Proeverij met heerlijke hapjes, van quiche en worst tot kaas, jam en bonbons. Stuk voor stuk gemaakt op basis van lavendel.  
Zelf plukken, blijft natuurlijk het leukst. Daarom kun je met een mandje in je hand in het bloeiseizoen de lavendelvelden in om je eigen boeket samen te stellen. Verder zijn er van rondleidingen waarbij ook de winning van olie uit de lavendelbloemen door destillatie wordt gedemonstreerd. Creatief bezig zijn kan in de diverse workshops. Je kunt de diverse activiteiten combineren in de Viva Lavandula arrangementen.

Win een Viva Lavandula arrangement

Puur op reis geeft drie arrangementen weg voor twee personen ter waarde van € 18,50 per persoon. In het arrangement krijg je de entree, een informatieve rondleiding, mag je zelf lavendel plukken en leer je de smaak van lavendel kennen in de Mini Lavendel Proeverij met een drankje naar keuze. 

Wat moet je doen?

Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor de nieuwsbrief van Puur op reis. Zo blijf je gelijk op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste artikelen.

Beantwoord de volgende vragen:
A. Hoeveel informatiepanelen staan op het terrein van Viva Lavandula?
B. Wat betekent de naam Ölüdeniz?
 

De prijsvraag is gesloten. De winnaars van de arrangementen voor twee personen zijn:
 
Ilse Lodewijk uit Zwaag;
Anke van Doornik uit Amersfoort;
Megteld Damming uit Voorburg.

Veel plezier!

Informatie
Viva Lavandula ligt in het buitengebied van Marknesse (Uiterdijkenweg 45) nabij het stadje Blokzijl en op de grens van Flevoland en Overijssel op een steenworp afstand van het Nationale Park Weerribben-Wieden. Het bezoekerscentrum is van 15 april t/m 31 oktober, met uitzondering van de maandag, dagelijks van 10.00 - 18.00 uur geopend. De arrangementen zijn te boeken van 1 juni tot en met 30 september. 

 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder