De Provence in Nederlandse polder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lavendel
Lavendel
Zin in een dagje Frankrijk dicht bij huis? Kom dan eens naar Viva Lavandula in Marknesse in Flevoland. Viva Lavandula staat helemaal in het teken van lavendel waardoor je je helemaal in de Provence waant. Wandel door de maar liefst tien hectare geurende, paarse lavendelvelden, pluk je eigen lavendel en ga voor de Mini Lavendel Proeverij. Puur op reis geeft 3 complete Viva Lavandula arrangementen voor twee personen weg!

 

Wandelen, fietsen, plukken

Het lavendel bezoekerscentrum Viva Lavandula is uniek binnen Nederland. Nergens anders kun je op zo'n grote schaal genieten van de veelzijdige lavendelplant. Naast de tien hectare bloeiende lavendelvelden met wandelpaden, starten er ook vijf verschillende fietsroutes (12,5 - 17,5 - 23 - 30 en 42 km) en twee wandelroutes (8 en 12,5 km) vanuit Viva Lavandula. Een routekaartje is gratis af te halen.
Verder zijn is er een assortimentstuin met maar liefst vijftig verschillende soorten lavendel, elk met zijn eigen kleur en bloeiwijze, er zijn informatieve films en in de winkel vind je allerlei lavendelproducten. Om het Frankrijkgevoel helemaal compleet te maken, kun je op het schitterende terras of in de mooi verbouwde boerderij, heerlijk lunchen of een kopje koffie drinken. Op de kaart staat o.a. lavendelthee en -gebak, maar ook lekkere wijn. Erg leuk is de Mini Lavendel Proeverij met heerlijke hapjes, van quiche en worst tot kaas, jam en bonbons. Stuk voor stuk gemaakt op basis van lavendel.  
Zelf plukken, blijft natuurlijk het leukst. Daarom kun je met een mandje in je hand in het bloeiseizoen de lavendelvelden in om je eigen boeket samen te stellen. Verder zijn er van rondleidingen waarbij ook de winning van olie uit de lavendelbloemen door destillatie wordt gedemonstreerd. Creatief bezig zijn kan in de diverse workshops. Je kunt de diverse activiteiten combineren in de Viva Lavandula arrangementen.

Win een Viva Lavandula arrangement

Puur op reis geeft drie arrangementen weg voor twee personen ter waarde van € 18,50 per persoon. In het arrangement krijg je de entree, een informatieve rondleiding, mag je zelf lavendel plukken en leer je de smaak van lavendel kennen in de Mini Lavendel Proeverij met een drankje naar keuze. 

Wat moet je doen?

Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor de nieuwsbrief van Puur op reis. Zo blijf je gelijk op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste artikelen.

Beantwoord de volgende vragen:
A. Hoeveel informatiepanelen staan op het terrein van Viva Lavandula?
B. Wat betekent de naam Ölüdeniz?
 

De prijsvraag is gesloten. De winnaars van de arrangementen voor twee personen zijn:
 
Ilse Lodewijk uit Zwaag;
Anke van Doornik uit Amersfoort;
Megteld Damming uit Voorburg.

Veel plezier!

Informatie
Viva Lavandula ligt in het buitengebied van Marknesse (Uiterdijkenweg 45) nabij het stadje Blokzijl en op de grens van Flevoland en Overijssel op een steenworp afstand van het Nationale Park Weerribben-Wieden. Het bezoekerscentrum is van 15 april t/m 31 oktober, met uitzondering van de maandag, dagelijks van 10.00 - 18.00 uur geopend. De arrangementen zijn te boeken van 1 juni tot en met 30 september. 

 

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder