De Provence in Nederlandse polder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lavendel
Lavendel
Zin in een dagje Frankrijk dicht bij huis? Kom dan eens naar Viva Lavandula in Marknesse in Flevoland. Viva Lavandula staat helemaal in het teken van lavendel waardoor je je helemaal in de Provence waant. Wandel door de maar liefst tien hectare geurende, paarse lavendelvelden, pluk je eigen lavendel en ga voor de Mini Lavendel Proeverij. Puur op reis geeft 3 complete Viva Lavandula arrangementen voor twee personen weg!

 

Wandelen, fietsen, plukken

Het lavendel bezoekerscentrum Viva Lavandula is uniek binnen Nederland. Nergens anders kun je op zo'n grote schaal genieten van de veelzijdige lavendelplant. Naast de tien hectare bloeiende lavendelvelden met wandelpaden, starten er ook vijf verschillende fietsroutes (12,5 - 17,5 - 23 - 30 en 42 km) en twee wandelroutes (8 en 12,5 km) vanuit Viva Lavandula. Een routekaartje is gratis af te halen.
Verder zijn is er een assortimentstuin met maar liefst vijftig verschillende soorten lavendel, elk met zijn eigen kleur en bloeiwijze, er zijn informatieve films en in de winkel vind je allerlei lavendelproducten. Om het Frankrijkgevoel helemaal compleet te maken, kun je op het schitterende terras of in de mooi verbouwde boerderij, heerlijk lunchen of een kopje koffie drinken. Op de kaart staat o.a. lavendelthee en -gebak, maar ook lekkere wijn. Erg leuk is de Mini Lavendel Proeverij met heerlijke hapjes, van quiche en worst tot kaas, jam en bonbons. Stuk voor stuk gemaakt op basis van lavendel.  
Zelf plukken, blijft natuurlijk het leukst. Daarom kun je met een mandje in je hand in het bloeiseizoen de lavendelvelden in om je eigen boeket samen te stellen. Verder zijn er van rondleidingen waarbij ook de winning van olie uit de lavendelbloemen door destillatie wordt gedemonstreerd. Creatief bezig zijn kan in de diverse workshops. Je kunt de diverse activiteiten combineren in de Viva Lavandula arrangementen.

Win een Viva Lavandula arrangement

Puur op reis geeft drie arrangementen weg voor twee personen ter waarde van € 18,50 per persoon. In het arrangement krijg je de entree, een informatieve rondleiding, mag je zelf lavendel plukken en leer je de smaak van lavendel kennen in de Mini Lavendel Proeverij met een drankje naar keuze. 

Wat moet je doen?

Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor de nieuwsbrief van Puur op reis. Zo blijf je gelijk op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste artikelen.

Beantwoord de volgende vragen:
A. Hoeveel informatiepanelen staan op het terrein van Viva Lavandula?
B. Wat betekent de naam Ölüdeniz?
 

De prijsvraag is gesloten. De winnaars van de arrangementen voor twee personen zijn:
 
Ilse Lodewijk uit Zwaag;
Anke van Doornik uit Amersfoort;
Megteld Damming uit Voorburg.

Veel plezier!

Informatie
Viva Lavandula ligt in het buitengebied van Marknesse (Uiterdijkenweg 45) nabij het stadje Blokzijl en op de grens van Flevoland en Overijssel op een steenworp afstand van het Nationale Park Weerribben-Wieden. Het bezoekerscentrum is van 15 april t/m 31 oktober, met uitzondering van de maandag, dagelijks van 10.00 - 18.00 uur geopend. De arrangementen zijn te boeken van 1 juni tot en met 30 september. 

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder