Over Gaudí, prijzige bagage en het Mauritshuis

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen. Kun je die niet zien, bekijk de nieuwsbrief dan online.
Nieuwsbriefbanner

 Cripte Colonia Güell

Over Gaudí, prijzige bagage en het Mauritshuis

Catalonië is voor velen Barcelona. Maar de regio in het noordoosten van Spanje heeft veel meer te bieden. Puur op reis bezocht de Costa Barcelona, die de toerist meer wil bieden dan strand alleen. De topper? Cripta Colònia Güell, naast de Sagrada Familia nog zo'n onvoltooid meesterwerk van architect Antoni Gaudí.

Verder: ook trouwe KLM-passagiers gaan betalen voor hun ruimbagage, een bijzonder meisje bij de heropening van het Mauritshuis, betere informatie op Schiphol, fietsnieuws uit Frankrijk en uiteraard veel tips. 

Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar anderen! Heb je nieuws, tips of vragen over reizen en vakantie? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 Mallorca

Nederlander spaart voor vakantie

Wanneer we op vakantie zijn willen we zeker niet op de kleintjes letten. Daarom spaart de Nederlander flink om tijdens de vakantie geen zorgen over geld te hebben, zo laat onderzoek van Expedia zien. Ook blijken we helemaal niet zo actief op zoek te zijn naar

 Cripta Gaudí

Costa Barcelona is meer dan Gaudí alleen

Honderd kilometer kust, plus veel toeristische attracties. Onder de noemer Costa Barcelona zet de regio rond de hoofdstad van Catalonië zich meer en meer op de kaart. Puur op reis ging er kijken, onder meer naar de topper: de Cripta Colònia Güell van Antoni Gaudí. Maar deze costa heeft nog veel meer te bieden...

Heropening van Mauritshuis

Meisje met de parel terug in verbouwd Mauritshuis

Met een bijzondere ceremonie gaat vrijdag 27 juni het Mauritshuis weer open. Het museum in het centrum van Den Haag was twee jaar gesloten voor een grondige verbouwing. De openingshandeling wordt symbolisch verricht door het Meisje met de parel, van het beroemde schilderij van de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer.

 Fietsroute Frankrijk

Fietsnieuws uit Frankrijk

Lekker fietsen door Frankrijk? Jazeker. Er zijn vele prachtige fietsroutes. De jongste telg in de familie 'mooiste fietsroutes van Frankrijk' is de Vallée du Loir à Vélo. En meldt je deze zomer eens aan voor de Nationale Franse Fietsweek met routes voor  jong en oud, beginners en gevorderden.

 Koffer

Ruimbagage? Ook bij KLM betalen!

Of je nu Flying Blue Ivory hebt of niet, vanaf 1 oktober gaat KLM geld in rekening brengen als je een koffer wilt inchecken. In eerste instantie waren Flying Blue leden van betalen uitgesloten, maar KLM heeft het beleid dus toch gewijzigd. Flying Blue leden hoger dan Ivory mogen nog wel gratis bagage meenemen.

 Schiphol

Groot bord op Schiphol

Om het vooral buitenlandse toeristen gemakkelijker te maken wordt in september in de entreehal op Schiphol een groot digitaal scherm opgehangen waarop informatie over trein- en busverbindingen te lezen is. Het blijkt dat de huidige kleine schermpjes bij de roltrappen veel te onduidelijk zijn.

Wist je dat...

je in deze nieuwsbrief kunt adverteren! Of je kennis delen in de kennisblogs op Puur op reis. Meer weten? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

logo puur op reis

Tips van PuurMeer reisverhalen

Reisprikkels en reiskorrels

Je hebt je aangemeld voor de nieuwsbrief van https://puuropreis.nl/.
Uitschrijven? Klik dan hier.

 

Powered by AcyMailing