Over blote voeten, de populaire trein en actief in de natuur

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, wanneer je die niet kunt zien bekijk de nieuwsbrief danonline.
Nieuwsbrief Puur op reis

blotevoetenpad in Bad Wörishofen

 

Over blote voeten, de populaire trein en actief in de natuur

De coronapandemie heeft bij menigeen de inzichten op het gebied van reizen behoorlijk veranderd. Een stedentrip per vliegtuig of toch liever met de trein of eigen vervoer? En wat te denken van de vrije natuur, die populairder lijkt dan ooit. Daarnaast doen we er uiteraard veel aan om onze gezondheid op peil te krijgen én te houden. Wat dat laatste betreft, een tip in het zuiden van Duitsland. Wandel in Bad Wörishofen eens over het blotevoetenpad!

Verder in deze inspiratiemail: eisen om toch op vakantie te kunnen; natuuractiviteiten in Friesland; beste luchtvaartmaatschappijen van 2021 en veel tips.

Wil je iets aan ons kwijt, bijvoorbeeld over (aanstaande) reizen of reiservaringen in coronatijd? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

België laat veel coronaregels los

België laat begin volgende maand veel coronaregels los. Vanaf 1 september mogen cafés en restaurants bijvoorbeeld weer net zo lang openblijven als voor de crisis. Daarnaast mogen gasten aan de bar staan en met zoveel mensen aan tafel als ze zelf willen. En dat allemaal zonder coronapas.


Lees verder

Natuurgenezer Kneipp eren, op blote voeten

Sebastian Kneipp zou zijn ogen niet geloven. In Bad Wörishofen, de vlek in het zuiden van Duitsland waar hij in 1897 stierf en begraven ligt, leeft de priester/natuurgenezer voort. Tientallen kuurhotels bieden behandelingen naar zijn inzichten, maar ook in de buitenlucht is hij nog alom aanwezig. Zoals op het blotevoetenpad in het Kurpark. Puur op reis ging de uitdaging aan. Schoenen en sokken in de locker en gaan!

Lees verder

Actief, rust, groen en wellness in het Zwarte Woud

In de uitgestrekte natuur van het Zwarte Woud vindt iedereen volop ruimte en frisse lucht. Of je nu rust of avontuur zoekt, wandelaar, fietser of mountainbiker bent, in deze regio kun je veilig vakantievieren. Er zijn meerdere redenen om nu voor het grootste middelgebergte van Duitsland te kiezen. Wat kun je er doen?


Lees verder

Nieuwe aanpak reisadviezen moet duidelijkheid scheppen

De reissector is blij dat het kabinet heeft besloten om de aanpak van reisadviezen voor bestemmingen binnen de EU te wijzigen. De ANVR drong al geruime tijd aangedrongen op deze stap. Niet alleen om meer duidelijkheid te bieden aan vakantiegangers en reizigers, maar vooral ook omdat hiermee de reisadvisering beter aansluit bij de huidige status van de coronapandemie.
 

Lees verder

Wie past op je huis tijdens de vakantie?

Zodra we op vakantie gaan, of het nu een kortere of langere vakantie is, willen we graag dat iemand op ons huis past. Hiervoor kloppen we het vaakst aan bij onze buren, zo blijkt uit een onderzoek onder 5700 mensen. 


Lees verder

Knip je eigen hei op de Veluwe

Ben je een liefhebber van heide en de Veluwe? Vind je het leuk om je eigen bosje heide te knippen? Dan moet je in het weekend van 21 en 22 augustus 2021 in nationaal park De Hoge Veluwe zijn.


Lees verder

Natuuractiviteiten in Friesland: 5 tips

Wat gaat er boven een dag in de natuur afsluiten met een overnachting in een uniek natuurhuisje? Deze vijf natuuractiviteiten in Friesland mag je eigenlijk niet missen. En wil je een weekendje weg, en natuur en stad combineren? Dan raden we je aan de Friese hoofdstad Leeuwarden zeker niet over te slaan.


Lees verder

Wat zijn de beste luchtvaartmaatschappijen in 2021?

Afgelopen jaar stonden wereldwijd heel veel vliegtuigen aan de grond. Er werd door de corona-uitbraken en de reisbeperkingen veel minder gevlogen. Langzamerhand neemt het aantal vluchten weer toe. Ondanks het voor de luchtvaartindustrie rampzalige jaar publiceerde het Australische AirlineRatings.com toch weer een lijst van de beste luchtvaartmaatschappijen.


Lees verder
 

Wist je dat...

we ook te volgen zijn op Facebook? En uiteraard delen we berichten op Twitter en foto's op Instagram. Wil je als bedrijf een informatief artikel of banner op onze site? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo puur op reis

Tips van Puur

Smakelijk Bruinisse!

Aan de boemel in Frankrijk, bij wijze van spreken...

Hoe maak je de mooiste reisfoto's?

 

Je hebt je aangemeld voor de nieuwsbrief van https://puuropreis.nl/.
Uitschrijven? Klik dan hier. 
 
 

 
Powered by AcyMailing