Over gele en oranje landen, veilig vliegen en oude tempels

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, wanneer je die niet kunt zien bekijk de nieuwsbrief dan online.
Nieuwsbrief Puur op reis

Bergmeer in Valle d'Aosta ©puuropreis

 

Over geel en oranje, veilig vliegen en oude tempels

Een speciale inspiratiemail op een speciale dag. Vandaag ziet menig land het reisadvies vanuit Nederland veranderen van afwijzend oranje in veilig geel.

Binnen de EU gaan België (uitgezonderd het Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Estland, Frankrijk, Griekenland (uitgezonderd Athene), Kroatië, Litouwen en Slovenië naar geel. Buiten de EU geldt dit voor Albanië, Hongkong, Libanon, Macau, Noord-Macedonië, Taiwan, Servië en de Verenigde Staten. 

Wil je iets aan ons kwijt, bijvoorbeeld over (aanstaande) reizen of reiservaringen in coronatijd? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Nederland kleurt van rood naar oranje

Het ECDC, het European Centre for Disease Prevention and Control, houdt wekelijks een kaart bij met daarop de ‘kleuren’ van de Europese lidstaten. Ze hanteren daarbij de kleuren groen; oranje; rood; donkerrood en grijs. Lang stond Nederland op rood, maar nu zijn we eindelijk teruggeschaald naar oranje en sommige provincies zelfs naar groen. Wat betekent dat in de praktijk?
Lees verder

 


Zwitserland versoepelt grensbeleid

Nadat Nederland het reisadvies voor Zwitserland onlangs al omzette in ‘geel’, versoepelt het Alpenland vanaf zaterdag 26 juni haar grensbeleid voor reizigers uit Nederland en andere Schengenlanden.


Lees verder

Frankrijk kleurt geel, vakantie weer mogelijk

Vakantie vieren in Frankrijk kan weer vanaf donderdag 24 juni. Nadat het eiland Corsica op 4 juni al door de Nederlandse overheid op geel werd gezet, geldt vanaf morgen ook voor de rest van Frankrijk een geel reisadvies. Dit betekent dat je voor terugkeer naar Nederland geen negatieve test hoeft te laten zien of in (thuis)quarantaine hoeft te gaan.


Lees verder

Kleine kans op coronabesmetting tijdens vliegreis

De kans om tijdens een vliegreis besmet te raken met het coronavirus is klein. Ook als daadwerkelijk in de cabine in de buurt van een passagier zit met een coronabesmetting, concluderen de Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartorganisatie (Koninklijke NLR) en het RIVM na gezamenlijk onderzoek.


Lees verder

Zo ga je goed voorbereid op vakantie in eigen land

Een ontspannen staycation begint bij een goede voorbereiding. Voordat je op reis gaat, moet je vast nog een hoop regelen. Om je op weg te helpen zetten we 4 slimme tips voor je op een rij. Ook lees je wat je in deze tijden precies aan je reisverzekering hebt. Zo ga je heerlijk relaxed op vakantie in Nederland.


Lees verder

'In de zomer vrij reizen in geel Europa met coronapaspoort'

De jongste persconferentie van de overheid heeft de Nederlandse reissector goed gedaan. Die kijkt met beduidend meer vertrouwen naar komende zomer, concludeert reisbrancheorganisatie ANVR.


Lees verder

TUI kiest voor zomerreizen binnen Europa

Touroperator TUI uit België biedt de komende zomervakantie geen pakketreizen aan naar bestemmingen buiten Europa. Ook vakanties naar populaire landen als Turkije, Tunesië en de Dominicaanse Republiek worden in juli en augustus niet aangeboden, zo heeft het bedrijf bevestigd aan de Telegraaf.


Lees verder

Volledig gevaccineerd? Vrij reizen binnen Europa deze zomer!

Inwoners van de Europese Unie, die volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, kunnen deze zomer vrij reizen binnen Europa. De ambassadeurs van de 27 lidstaten zijn het hierover in Brussel eens geworden, meldt de NOS. Wanneer ze naar een ander EU-land reizen, hoeven ze niet in quarantaine of te worden getest. De laatste vaccinatie moet wel minstens twee weken eerder zijn gezet.


Lees verder

Het gele boekje: wat kun je er mee?

Er is nogal wat commotie over en verwarring rondom het ‘gele boekje’. In dit document kun je alle vaccinaties laten registreren zodat je een bewijs daarvan hebt als je naar het buitenland reist. Maar volgens het Ministerie van Volksgezondheid geldt het gele boekje dan weer niet als bewijs voor een coronavaccinatie. Hoe zit het nu? En waarom toch een geel boekje?


Lees verder

Tempels van Malta centraal in Rijksmuseum van Oudheden

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is tot en met 31 oktober 2021 een tentoonstelling ingericht over de prehistorische tempels en tombes van Malta. Bezoekers maken kennis met de rituelen, religie en techniek van de eilandbewoners tussen 5900 en 2500 voor Christus. Het reserveren van een bezoek is verplicht.


Lees verder

Wist je dat...

we ook te volgen zijn op Facebook? En uiteraard delen we berichten op Twitter en foto's op Instagram. Wil je als bedrijf een informatief artikel of banner op onze site? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo puur op reis

Tips van Puur

Reisadviezen van de Nederlandse overheid

Vakantievoorpret? Lees onze reisreportages!

Boek hier je vakantie, reis, dagje weg en meer

 

Je hebt je aangemeld voor de nieuwsbrief van https://puuropreis.nl/.
Uitschrijven? Klik dan hier. 
 
 

 
Powered by AcyMailing