Over fietsen, wandelen en walvissen

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, wanneer je die niet kunt zien bekijk de nieuwsbrief dan online.
Nieuwsbrief Puur op reis

Fietsen in Duitsland ©puuropreis.nl

 

Over fietsen, wandelen en walvissen

Als de coronacrisis één ding duidelijk heeft gemaakt, is het dit wel: we wandelen en fietsen wat af! En die sportieve inspanningen in de buitenlucht hebben straks ook hun effecten op onze vakantiebesteding, stellen deskundigen. Meer fiets- en wandeltoerisme, weg van de drukte, het zou zomaar kunnen. 

Verder in deze inspiratiemail: reserveer je kaarten voor de Online Reisbeurs, Nederlands leukste uitje; testen en vaccinaties; verantwoord walvissen spotten; de langste treinreis van de wereld en nog meer.

En wil je iets aan ons kwijt, bijvoorbeeld over reiservaringen in coronatijd? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inspiratie voor je reis op de gratis Online Reisbeurs op 7 maart

Veel mensen zijn al, voorzichtig, weer bezig met het maken van vakantieplannen. Maar waar haal je je informatie en inspiratie vandaan? Bijeenkomsten zijn nog niet toegestaan, dus fysieke reisbeurzen zijn niet mogelijk. Maar er is een creatieve oplossing voor reizigers die op zoek zijn naar inspiratie: een Online Reisbeurs. .


Lees meer

Vaccinaties, testen, reizen en vakanties

Er is al zoveel geschreven en gezegd over Corona. We zijn nu een jaar verder en zitten eigenlijk nog verder in de ellende dan vorig jaar februari/maart. Een zware lockdown, reisbeperkingen en avondklok zijn maatregelen waarmee de overheid de uitbraak denkt te kunnen beteugelen.


Lees verder
 

Efteling is Nederlands leukste uitje

Goud voor de Efteling, zilver voor Diergaarde Blijdorp, brons voor Wildlands Adventure Zoo Emmen. De winnaars van de jaarlijkse ANWB-verkiezing ‘leukste uitjes van Nederland’ liggen voor 2021 echt verspreid over ons land. Volgens de jury maakte de overall winnaar met name het onderscheid door hoog te scoren op sfeer en aanbod.


Lees verder

Walvissen en dolfijnen spotten? Bij Tenerife kan het verantwoord

Tenerife heeft de eerste Whale Heritage Site van Europa. In het zeegebied Teno-Rasca ten westen van het grootste Canarische eiland kun je op een duurzame, verantwoorde manier walvissen en dolfijnen in het wild spotten.


Lees verder

Vijf kandidaten voor Wandelroute 2021

Nog vijf routes in Nederland en België maken kans op de eretitel ‘beste wandelroute van de Benelux’. De jury selecteerde deze shortlist uit liefst zeventien titels op de longlist. De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 1 mei, de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent.


Lees verder

‘Coronacrisis biedt kansen voor fietstoerisme’

De coronacrisis biedt volop kansen voor het fietstoerisme in Europa. Door het ontwikkelen van meer attractieve mogelijkheden voor fietsvakanties en investeringen in de fietsinfrastructuur, kunnen die enorme kansen worden benut, zo bleek tijdens de International Bicycling Tourism Conference (IBTC).


Lees verder

Center Parcs: nieuwe en vernieuwde parken

Je vakantie doorbrengen in een vakantiebungalow op een vakantiepark? Ja, maar dan wel met luxe en comfort. Center Parcs ligt op schema met het vernieuwen en uitbreiden van alle parken in Nederland en Europa. Met dit innovatieprogramma wil Center Parcs haar gasten blijven verrassen en een nieuwe standaard in vakantiebeleving zetten. Dit door nieuwe parken te bouwen en bestaande parken aan te passen met luxere en bijzondere nieuwe accommodaties.

Lees verder

Transmongolië Express, de langste treinreis ter wereld

Laat je verrassen door landschappen en culturen met de Transmongolië Express, de treinreis van 9287 kilometer. Reis niet alleen langs de Transsiberische maar ook langs de Trans-Mongoolse spoorlijn. Vanuit Moskou rijdt de trein dwars door Siberië via het diepste zoetwatermeer ter wereld, het Baikalmeer. Dan volgen de landschappen van Mongolië met als eindbestemming de Chinese hoofdstad Beijing.


Lees verder

Hotdog: de reis van een broodje worst

Onlangs vierde Kopenhagen het honderdjarig bestaan van de eerste zes hotdogkraampjes (‘pølsevogne’) die in de stad hun rode worsten (‘røde pølser’) verkochten. Ook elders in de wereld heeft de snack voeten aan de grond gekregen en kopen mensen hun hotdog, al dan niet met uien, saus of een broodje, aan de hotdogkraam. Maar waar komt dit zo bekende broodje worst eigenlijk vandaan? Welke reis heeft het gemaakt?


Lees verder

Wist je dat...

mensen graag iets willen winnen? Daarom hebben we altijd een leuke actie of prijsvraag op Puur op reis. Wil je ook je bedrijf onder de aandacht brengen met een kortings- of winactie? Of een informatief artikel of banner? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo puur op reis

Tips van Puur

Liefhebber van treinreizen?

Bruinisse ademt mosselen

Natuurlijk Zuid-Frankrijk

 

Je hebt je aangemeld voor de nieuwsbrief van https://puuropreis.nl/.
Uitschrijven? Klik dan hier. 
 
 

Powered by AcyMailing