Over dromen, reizen en een nieuw jaar

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, wanneer je die niet kunt zien bekijk de nieuwsbrief dan online.
Nieuwsbrief Puur op reis

Terras van Sha ©puuropreis.nl

Over dromen, reizen en een nieuw jaar

'Als je droomt van een donut is dat een droom, geen donut. Als je droomt van reizen, reis je al'. De tekst van de Franse schrijver Marek Halter slaat wat ons betreft perfect op deze laatste dag van een heel bijzonder jaar. Een jaar vol lief en leed, waarin het vooral bij dromen over nieuwe reizen moest blijven. Maar in lijn met Halter hebben we ook dit jaar al behoorlijk gereisd en doen we dat vandaag ook nog...

We wensen iedereen een mooie jaarwisseling en een gezond en veilig 2021. En wil je iets aan ons kwijt, bijvoorbeeld over reiservaringen in coronatijd? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor velen lonkt een zomervakantie in de Alpen

Menig bergliefhebber viert in de zomer van 2021 vakantie in de Alpen. Die conclusie kan worden getrokken uit onderzoek van de website Indebergen.nl, waar 1051 mensen online antwoord gaven op vragen over vakantie- en boekgedrag en de invloed van het coronavirus hierop. Een vijfde van de deelnemers heeft de zomervakantie al vastgelegd, van de resterende 80 procent is zo’n driekwart van plan dat te doen.


Lees verder

Natuur heeft - soms - baat bij corona

Reizen was in 2020 bijna onmogelijk, vakantie in eigen land werd de norm. Corona maakte dat we ons vooral binnen de landsgrenzen moesten verpozen. De natuur werd een magneet, als tegenhanger van al dan binnen zitten en thuiswerken. Een gezonde tegenhanger bovendien, want door alle coronamaatregelen daalde de CO2-uitstoot (minder vlieg- en wegverkeer) en werd de lucht schoner (minder concentraties stikstof).


Lees verder

Duizenden reacties op corona-vakantiemeldpunt

Een week na de lancering heeft de Consumentenbond al zo’n 2500 meldingen binnengekregen op het corona-vakantiemeldpunt. In verreweg de meeste gevallen (rond 80 procent) betreft het klachten over de afwikkeling van een geannuleerde of omgeboekte vakantie, ongeveer een op de vijf melders uiten juist hun tevredenheid over de opstelling van de reisaanbieder of vliegtuigmaatschappij.


Lees verder

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.


Lees verder

Nederlander vindt buitenlandse reis nog onverantwoord

Acht op de tien Nederlanders vindt een buitenlandse reis of vakantie het komend halfjaar onverantwoord. Die conclusie trekt PanelWizard na onderzoek onder 1128 Nederlanders van 18 jaar en ouder.  Meer dan twee derde van de ondervraagden (68 procent) zegt voortaan het massatoerisme te mijden.


Lees verder

Kamperen is de veiligste vorm van vakantie

Kamperen bleek een van de veiligste, zo niet de veiligste, vorm om in 2020 op vakantie te gaan. Dat bewijst ook de ACSI FreeLife TestTour. Afgelopen zomer reisden vier testteams met een splinternieuwe Volvo en Fendt- caravan aan de haak naar Karinthië in Oostenrijk. Op de voet gevolgd door een camerateam. De avonturen worden gepubliceerd op de kanalen van Europa’s Campingspecialist ACSI en zijn een inspiratiebron voor iedereen die in 2021 een vakantie in de buitenlucht voor ogen heeft!

Lees verder

Nieuwe studies: Wandelen is echt goed voor je lijf!

Wandelen is, zeker in tijden van corona, voor veel mensen een welkome afwisseling van het bestaan binnenshuis. Met de winter voor de deur kan de aandrang ontstaan om de wandelschoenen ‘even in het vet te zetten’, om het maar eens in schaatstermen te benoemen. Maar dat is geen goed idee, hebben wetenschappers ontdekt. Wandelen help je ontspannen en is bovendien goed voor je lijf, want het heeft een positief effect op het hart, vooral bij vrouwen.


Lees verder

Beste strandbestemming ter wereld is… de Algarve

De Algarve werd enkele weken al uitgeroepen tot beste strandbestemming van Europa, maar nu mag de regio in het zuiden van Portugal zich ook de beste strandbestemming ter wereld noemen. Die eer kwam er tijdens de uitreiking van de World Travel Awards, ook wel de Oscars van de reiswereld genoemd.


Lees verder

Toename boekingen zomervakantie 2021: geld terug bij annulering

Na de recente hoopgevende berichten over sneltesten en vaccins voor het coronavirus, ziet Corendon het aantal vakantieboekingen voor de komende zomer gestaag toenemen. Om verdere financiële drempels bij klanten weg te nemen, introduceert de touroperator vandaag 'voucherloze zomervakanties'.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.


Lees verder

Wist je dat...

je jouw onderneming, bestemming of accommodatie op Puur op reis onder de aandacht kunt brengen van een breed, reislustig publiek? Bijvoorbeeld via een informatief artikel of banner? Neem vrijblijvend contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo puur op reis

Tips van Puur

Doe eens sportief aan de Costa Brava!

Ga eens wandelen en badderen in het zuiden van Frankrijk!

Rij eens richting Bruinisse!

 

Je hebt je aangemeld voor de nieuwsbrief van https://puuropreis.nl/.
Uitschrijven? Klik dan hier. 
 
 

 
Powered by AcyMailing