Over de Gele Trein, mosselen en koninklijke eer

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, wanneer je die niet kunt zien bekijk de nieuwsbrief dan online.
Nieuwsbrief Puur op reis

Le Train Jaune onderweg in Oostelijke Pyreneeën ©puuropreis

 

Over de Gele Trein, mosselen en koninklijke eer

We hebben de draad weer opgepakt, zoals dat heet. Onze eerste reportages in coronatijd gaan over een bijzondere trein in het zuiden van Frankrijk en over mosselen in Bruinisse, in het zuiden van Nederland. Kortom, de variëteit die jullie van ons zijn gewend.

Verder in deze inspiratiemail: eerste predicaat 'koninklijk' voor een vakantiepark in Nederland; handige reiszaken waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken; het nieuwe vliegveld van Berlijn gaat eindelijk open; de populariteit van stedentrips; gaan we dit jaar nog op wintersport en een paar nuttige en leuke tips. 

Wil je iets aan ons kwijt, bijvoorbeeld over je jongste reiservaringen in coronatijd? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boemelen door de Pyreneeën in de Gele Trein

Ze rijden allebei op rails en zijn elektrisch aangedreven, maar verder verschillen de TGV en Le Train Jaune net zoveel van elkaar als de iconische Franse automobielen Bugatti en Citroën. Maar dat zegt niks over beleving, zo leert boemelen in de Gele Trein langs 22 stations door het departement Pyrénées-Orientales. Sterker nog, met een gemiddelde snelheid van zo’n 30 km/uur valt vanuit een open wagon het zuidelijkste deel van het vasteland van Frankrijk het beste te ontdekken.


Lees verder

Bruinisse ademt mosselen

“Zeg, ken jij de mosselman”. Het liedje schiet spontaan in mijn hoofd als ik Bruinisse binnenrijd. Nou, die mosselman woont helemaal niet in Scheveningen, hij woont in Bru, zoals Bruinisse in Bruinisse heet. Alles, maar dan ook alles in het Zeeuwse dorp ademt mosselen. Jaren woonde ik in Zeeland en reed ik er vaak langs, maar nog niet eerder was ik in het dorp zelf. Fijn dat daar nu verandering in komt op deze prachtige dag in september.


Lees verder

Paalberg in Ermelo eerste ‘koninklijke’ vakantiepark

Als eerste camping/recreatiepark in Nederland mag de Paalberg het predicaat ‘koninklijke hofleverancier’ dragen. Het recreatiepark aan de Drieërweg 125 in Ermelo viert dit jaar de honderdste verjaardag. Als officiële handeling onthulde burgemeester André Baars, in aanwezigheid van directie, personeel en familieleden, het bijbehorende wapenschild.


Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.


Lees verder

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.


Lees verder

Berlijn Brandenburg Airport echt open op 31 oktober 2020

Na jaren vertraging door technische- en administratieve problemen wordt de nieuwe luchthaven van Berlijn dan toch op 31 oktober geopend. Dit is deze week nogmaals bevestigd door een vertegenwoordiger van Berlin Tourismus & Kongress GmbH.


Lees verder

Zomer 2020: kamperen tijdens de coronacrisis

Van thuisblijven en geannuleerde vluchten naar massaal kamperen en code oranjes. Het kampeerseizoen is dit jaar een vreemd soort stoelendans. Maar hoe gaat de coronazomer van 2020 eigenlijk de boeken in? In ieder geval als een goed kampeerjaar.


Lees verder

Stedentrip in eigen land populair in coronatijd

Een uitje naar een stad in eigen land is in coronatijd een populaire activiteit voor Nederlanders. Het aantal vakantiegangers dat in juli een stedentrip maakte, is vergeleken bij dezelfde periode namelijk vorig jaar fors gestegen, zo leert onderzoek van Voordeeluitjes.nl. Naast stedentrips waren luxe uitjes en luxe vakantie meer in trek.


Lees verder

Hoe groot is de animo voor wintersport?

Volgens twee wintersportwebsites heeft de coronacrisis nauwelijks invloed op de wil om dit seizoen op wintersport te gaan. Ze ondervroegen ruim 3000 wintersporters. Zo'n 90 procent geeft aan ‘gewoon’ naar de sneeuw te willen dit seizoen. Dat betekent overigens niet dat de skivakantie al gepland is.


Lees verder

Wist je dat...

we heel veel vakantie-aanbod hebben op de site? Maar ook handige vakantiespullen, drogisterij-artikelen en reisbenodigdheden. Kijk maar eens bij Zoek en Boek.

logo puur op reis

Tips van Puur

Kies de fietsroute en wandelroute voor 2021

Reisadviezen van de Nederlandse overheid

Samenwerken met Puur op reis

 

Je hebt je aangemeld voor de nieuwsbrief van https://puuropreis.nl/.
Uitschrijven? Klik dan hier. 
 
 

 
 
Powered by AcyMailing