Over Jamaica, natuurfoto's en zomervakantiestress

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, wanneer je die niet kunt zien bekijk de nieuwsbrief dan online.
 
Nieuwsbrief Puur op reis

Gezin fietst in de natuur

 

Over Jamaica, natuurfoto's en zomervakantiestress

Wie een cruise maakt, kan veel verhalen. Zo meerde Puur op reis onlangs aan in Ocho Rios, de kleine havenstad aan de noordkust van Jamaica. Natuurlijk, om even lekker te eten en te drinken, maar ook om cultuur te snuiven. Filmcultuur wel te verstaan, want je vindt daar onder meer James Bond Beach (foto), waar in het begin van de jaren 60 de eerste Bond is opgenomen, Dr. No. Nostalgie!

Verder in deze inspiratiemail: de zomervakantie zorgt vooraf voor de nodige stress, expositie van natuurfotografie in het Museon, kies de beste fiets- en wandelroute van 2020, kampeerder neemt het niet zo nauw met brandveiligheid en veel tips.

Zelf nieuws? Of wil je ons iets anders met ons delen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Driekwart Nederlanders ervaart vooraf zomervakantiestress

Op vakantie gaan in de zomer gaat niet altijd van een leien dakje. Bijna driekwart van de Nederlanders (70 procent) geeft aan tijdens de voorbereidingen heuse zomervakantiestress te ervaren, zo blijkt uit recent onderzoek van bureau Motivaction, in opdracht van Amazon. De conclusies komen uit de antwoorden van 1037 respondenten, die in de afgelopen twee jaar voor een zomervakantie hebben gekozen.


Lees verder

Bliksembezoek aan Ocho Rios, Jamaica

In de schamele slaapperiode tussen avondlijke dansactiviteiten en de eerste ochtendkoffie heeft de stuurman van de Carnival Sunshine mooi werk verricht. Het cruiseschip ligt snaarstrak aan de kade van Ocho Rios, constateer ik vanaf het bovendek. Het stadje aan de noordkust van Jamaica ligt er nog dromerig bij, de beboste heuvels in het achterland glimmen onder de eerste zonnestrepen van wat opnieuw een warme dag in de Cariben gaat worden.


Lees verder

Natuurfotografie uit Nederland en België in Museon

Landschappen, dieren in actie en kleurrijke insecten: ruim 60 foto's zijn vanaf 11 mei 2019 te zien in de fototentoonstelling ‘De Groene Camera’ in het Museon in Den Haag. De Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine en PiXFACTORY, twee organisaties voor natuurfotografie.


Lees verder

Kies de beste fiets- en wandelroute van 2020

Welke titels mogen niet ontbreken op het lijstje met gegadigden voor de Fietsroute en de Wandelroute van het Jaar 2020? Twee jury's van ervaren fietsers en wandelaars zijn op zoek naar toproutes en roepen iedereen op kandidaten voor te dragen.


Lees verder

Vakantiegeld: meer gebruikt voor vakanties, minder voor sparen

Uit recent onderzoek blijkt dat nog maar 8 procent van de Nederlanders hun vakantiegeld gebruikt om te sparen. Drie jaar geleden was dat nog 15 procent. Steeds meer mensen die vakantiegeld krijgen gebruiken het ook daadwerkelijk voor een of meerdere vakanties.


Lees verder

Kampeerder neemt het niet zo nauw met brandveiligheid

De Nederlandse kampeerder neemt het niet zo nauw met de brandveiligheid in zijn kampeermiddel. Een meerderheid heeft geen rookmelder of koolmonoxidemelder in de caravan of camper, zo leert onderzoek van ACSI, specialist in campingvakanties.


Lees verder

Cruisen steeds populairder bij Nederlanders

Vandaag zijn de jaarlijkse cijfers van Cruise Lines International Association (CLIA) bekend gemaakt. En wat blijkt: in 2018 boekten 113.000 Nederlanders een cruise. Dat is een stijging van 2,2 procent ten opzichte van 2017, wat al met 110.000 passagiers al een recordjaar was. Opmerkelijk is de groei van het aantal passagiers onder de 30 jaar.


Lees verder

Landal GreenParks is duurzaamste reismerk van Nederland

Groen en duurzaam. Dat is de trend van tegenwoordig. En ook veel vakantieaanbieders willen zich inzetten voor groen en duurzaam. Landal GreenParks ziet alle inspanningen daarvoor beloond: net als vorig jaar mag Landal zich ook dit jaar het meest duurzame reismerk van Nederland noemen.


Lees verder

Wat wordt de nieuwe hoofdstad van Indonesië?

Jakarta, de huidige hoofdstad van Indonesië, slibt langzaam dicht met bevolking en druk verkeer. Reden voor de Indonesische president Joko Widodo om een andere hoofdstad van Indonesië aan te wijzen. De regering heeft dat maandag bepaald, maar het kan nog wel een jaar of tien duren voor er een nieuwe hoofdstad is. En welke dat wordt is nog niet bekend.


Lees verder

Wist je dat...

we op Puur op reis geregeld leuke acties of prijsvragen hebben. Wil je je bedrijf onder de aandacht brengen met een kortings- of winactie, een informatief artikel aanleveren of een banner plaatsen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo puur op reis

Tips van Puur

Heerlijk even lezen...

Zoek en boek!

Altijd handig, zoveel tips...

 

Je hebt je aangemeld voor de nieuwsbrief van https://puuropreis.nl/.
Uitschrijven? Klik dan hier. 
 
 

Powered by AcyMailing