Over Chinezen in Drenthe, vliegen en flower power

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, wanneer je die niet kunt zien bekijk de nieuwsbrief dan online.
Nieuwsbrief Puur op reis

Chinese paraplu's

 

Over Chinezen in Drenthe, vliegen en flower power

De kans is groot dat Chinese parasolletjes, zoals op de foto, een vertrouwd beeld worden in het straatbeeld van Assen, op de hei van Dwingeloo of bij het hunebed van Tynaarlo. De provincie Drenthe probeert namelijk met een eigen kantoor in China een stroom van groepsreizen uit dat land op gang te brengen. We zijn echt benieuwd of dat gaat lukken!

Verder in deze inspiratiemail: veiligheid in vliegtuigen moet je kopen; de Keukenhof is dit jaar een plek vol flower power; oudere reizigers zijn helemaal niet suf, maar juist nog heel avontuurlijk; beleef een wereldse dag tijdens het evenement Kom in de Kas; volg live waar de lammetjes op Texel lopen en veel tips.

Zelf nieuws? Of wil je ons iets anders met ons delen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Drenthe lokt Chinezen met kantoor in Jiaxing

Drenthe opent een kantoor in de oostelijke Chinese stad Jiaxing. Het provinciebestuur wil in deze ‘ambassade’ Chinese touroperators informeren over de mogelijkheden, die er juist in dit deel van Nederland liggen. Het kantoor gaat 27 maart open, maar de verwachtingen zijn dermate hoog gespannen dat nog deze zomer de eerste groepsreizen vanuit China worden verwacht.


Lees verder

Veiligheid in vliegtuigen moet je kopen

Niet alleen als passagier moet je tegenwoordig overal voor bijbetalen als je gaat vliegen, ook de luchtvaartmaatschappijen moeten aan de fabrikanten van vliegtuigen voor van alles en nog wat betalen. En dat leidt tot onveilige situaties met als gevolg twee recente crashes van de Boeing 737 Max.


Lees verder

Flower Power in Keukenhof

Vanaf vandaag, 21 maart, is Keukenhof geopend voor het publiek. Het thema van deze 70e editie is Flower Power. Over acht weken, op 19 mei 2019 gaat Keukenhof weer dicht en zullen naar verwachting meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht. English translation under Dutch text.


Lees verder

Oudere reizigers zijn nog steeds avontuurlijk

Hoewel veel 'avontuurlijke' reisinformatie gericht is op jonge backpackers, onthulde recent onderzoek uitgevoerd door Rough Guides dat avontuurlijk reizen niet alleen het domein is van jongeren. Steeds meer oudere reizigers hebben nog een heel lijstje avontuurlijke bestemmingen en avontuurlijke vakanties die ze af willen werken. Read below the Dutch version for the English one.


Lees verder

Groeiend aantal kampeerders in Nederland

Nederlandse campings hebben vorig jaar 10 procent meer gasten getrokken. De groei in het jaar met dat uitzonderlijke zomerseizoen kwam volgens berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek vooral door gasten uit Duitsland en België. Het aantal campinggasten steeg naar een totaal van meer dan 4 miljoen; het aantal buitenlanders maakte hiervan 13,7 procent uit.


Lees verder

Kom in de Kas en beleef een wereldse dag

Op 6 en 7 april 2019 zetten zo’n 200 enthousiaste kwekers de deuren van hun kas open. Het is dan Kom in de Kas weekend en iedereen kan kennis komen maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.


Lees verder

Lammetjes op Texel live volgen

Lammetjes spotten, hoe leuk is dat! Op Texel, het schapeneiland van Nederland, is een bijzondere manier ontwikkeld, waardoor dat spotten nog leuker wordt! De VVV heeft in samenwerking met lokale schapenboeren de ‘Lammetjesradar’ opgezet. Op de online kaart kun je zien waar pasgeboren lammetjes dollen in het Texelse landschap.


Lees verder

Wist je dat...

mensen graag iets willen winnen? Daarom hebben we altijd een leuke actie of prijsvraag op Puur op reis. Wil je ook je bedrijf onder de aandacht brengen met een kortings- of winactie? Of een informatief artikel of banner? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo puur op reis

Tips van Puur

Vakantievoorpret? Lees onze reportages!

Ga voorbereid op reis

Lenteprikkels...

 

Je hebt je aangemeld voor de nieuwsbrief van https://puuropreis.nl/.
Uitschrijven? Klik dan hier. 
 

 
Powered by AcyMailing