Over Praag, een prijsvraag van Sunny Cars en Koningsdag

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, wanneer je die niet kunt zien bekijk de nieuwsbrief dan online.
Nieuwsbrief Puur op reis

Koets in centrum van Praag

 

Over Praag, een prijsvraag van Sunny Cars en Koningsdag

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is voor menigeen een favoriete bestemming als het gaat om een stedentrip of een lang weekend weg. Want wie wil er nu niet struinen door de oude binnenstad, iets drinken in het café van Kafka of kuieren over de Karelsbrug over de Moldau. Maar er is veel meer, en die tips geven we je vandaag lekker mee!

Verder in deze inspiratiemail: feiten en weetjes over Koningsdag, een interessante prijsvraag van autoverhuurder Sunny Cars, de resultaten van twee onderzoeken naar internationaal toerisme, vijf prachtige evenementen in Australië en nog meer tips.

Zelf tips of ideeën over vakantie of reizen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. En we waarderen het uiteraard erg als je andere mensen op deze tweewekelijkse inspiratiemail wijst!

 

Over feiten en feesten op Koningsdag

Het weer is vrijdag niet bijzonder, maar dat zal honderdduizenden Nederlanders niet beletten om een feestelijke Koningsdag te beleven. Traditioneel zijn er in het land talloze festivals, feesten, evenementen, concerten en vrijmarkten. Menigeen zal ook dit jaar voor een bezoek aan Amsterdam kiezen, waar een bonte stoet vaartuigen de grachten in de hoofdstad zal opfleuren.


Lees verder

 

In de klauwen van moedertje Praag

Op de vraag 'welke stad is jouw favorier' die we onlangs op Facebook stelden kregen we veel reacties. Uit al die favoriete steden gaan we een 'Puur top tien' samenstellen. Een van de steden die zeker in dit lijstje staat komt Praag, door een aantal lezers getipt. Ook door Paul Wennekes. Hij schreef dit artikel waarin hij uitlegt waarom deze stad zo'n indruk op hem heeft gemaakt. We horen nog steeds graag wat jouw favoriete stad is. En wat je van de keuze van Paul vindt.


Lees verder


Reiziger boekt steeds ‘groener’ en wil extra betalen voor ‘duurzaam’

Meer dan ooit boeken wereldreizigers ‘groene’ accommodaties en zijn daarbij bereid om meer te betalen voor duurzaam reizen. Die ecotrend is zichtbaar in het Global Sustainable Travel Report, dat Booking.com publiceert ter gelegenheid van Earth Day (22 april). Aan de studie namen wereldwijd meer dan 12.000 volwassenen deel, die de afgelopen 12 maanden een reis hebben gemaakt, of van plan zijn het komende jaar een reis te maken.


Lees verder


Europa eert steden voor ‘slim toerisme’

Twee steden mogen zich in 2019 ‘European Capital of Smart Tourism’ noemen. De verkiezing komt er op initiatief van het Europees Parlement, dat op deze manier steden wil eren op het gebied van toegankelijkheid, duurzaamheid, de digitale stad en cultureel erfgoed/creativiteit. De steden met de meest intelligente, innovatieve en inclusieve oplossingen op bovengenoemde gebieden worden volgend jaar ‘Europese hoofdstad van slim toerisme’.


Lees verder


Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

Wie kent het niet: je bij de verhuurmaatschappij je huurauto ophalen en de baliemedewerker schotelt je allerlei opties en mogelijkheden voor. Moet je die extra verzekering nou nemen? Hoe zit dat met je eigen risico? En wat te denken van de afleveringskosten? Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Dus eigenlijk: inpakken en wegwezen... op pad met de zon in je gezicht en de wind in je haren.


Lees verder

 


Top vijf leukste evenementen in Australië

Naast de prachtige natuur, het heerlijke weer, de bruisende steden en de desolate out-back heeft Australië nog veel meer in petto voor de avontuurlijke bezoekers. Grote festivals en evenementen kunnen een prachtige manier zijn om de lokale bevolking en cultuur te leren kennen.Lees meer over vijf van de leukste evenementen in Australië.


Lees verder

 

Wist je dat...

mensen graag iets willen winnen? Daarom hebben we altijd een leuke actie of prijsvraag op Puur op reis. Wil je ook je bedrijf onder de aandacht brengen met een kortings- of winactie? Of een informatief artikel of banner? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo puur op reis

Tips van Puur

Meer reisinspiratie

Veel reisaanbiedingen

Handig en tips

 

Je hebt je aangemeld voor de nieuwsbrief van https://puuropreis.nl/.
Uitschrijven? Klik dan hier. 
 
 
 
Powered by AcyMailing